• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
idunno написа:
…..
За евтините електрожени нямам поглед, но никога не бих си купил китайски електрожен.
А защо не би си купил китайски !?Не можеш да отговориш нали?
Най лошо е човек да спори за нещо което не познава!Аз съм работил с много марки и модели затова и бих поспорил …но явно няма смисъл!
idunno написа:
по-добри от какво?
….ми от твоя Фрониус например !Който е най ниския клас …а струва двойно и не върши нищо повече от един китайски !
agj - майстор
idunno написа:
а
Колкото до сервиза- ето ти един пример.Мой приятел ползва Дека Хипермос и в Ташев му поискали 500лв за смяна платката, е проблем се оказа диод за 10 лв.
Толкова за сервиза.Има какво да се желае от сервизното обслужване в БГ.
ДА има какво да се желае за сервизите ...и то точно на Кемпи и Фрониус защото занесеш ли ги там не само ще ти вземат 500лв(та може би и повече) но ще ти върнат машината не поправена -казвам го от опит !
idunno - специалист
А защо не би си купил китайски !?Не можеш да отговориш нал
мога не купувам китайски боклуци.
За какво да спорим обединете се в една група "Аз обичам китайското" и давай в същия дух.
Най лошо е човек да спори за нещо което не познава!
Е, моята работа не е да опознавам китайската продукция :-D
….ми от твоя Фрониус например !Който е най ниския клас …а струва двойно и не върши нищо повече от един китайски !
А аз дори не казах какъв модел е и ти разбра ,че е нисък клас. :-D :-D :-D
Ще умра да се смея.
само ще ти вземат 500лв(та може би и повече) но ще ти върнат машината не поправена
Е, човек като не разбира и 1000 могат да му вземат.
Аз съм работил с много марки и модели затова и бих поспорил
И къде работи с толкова много марки модели,защото аз от 7 години работя с Фрониус и си работи ,та нямам нужда да го сменям с друга марка..
Явно твоите се чупят лесно и затова ги сменяш.Случва се .... :-D
agj - майстор
idunno написа:
А аз дори не казах какъв модел е и ти разбра ,че е нисък клас. :-D :-D :-D
Ще умра да се смея.
Много добре знам какво може да се вземе за 1100лв....за тези пари не можеш да вземеш Фронииус от висок клас !
idunno написа:
И къде работи с толкова много марки модели,защото аз от 7 години работя с Фрониус и си работи ,та нямам нужда да го сменям с друга марка..
Явно твоите се чупят лесно и затова ги сменяш.Случва се .... :-D
За разлика от теб съм работил три пъти по 7 години - в няколко фирми ...най вероятно вече се сещаш че това ми е професията ....!
idunno - специалист
Не се сещам.Само се сещам,че различни шефове на фирми са те наемали да работиш в тези фирми и са ти давали в ръцете това ,което имат в фирмата..И след като цената е това което те кара да мислиш че модела е евтин,ще ти кажа ,че има различни цени за различни потребители.
Излишно е да спорим, освен че заварявам с марките по горе описани,аз съм и този дето ги купува.
колкото до стажа от 3х7 години сигурно би впечатлил някой- мен не.
agj - майстор
idunno написа:
.И след като цената е това което те кара да мислиш че модела е евтин,ще ти кажа ,че има различни цени за различни потребители.
Да съгласен съм че вече трябва да приключим спора -отнесохме темата в съвсем различна посока !
Но само като за последно да уточня нещо ,защото горното изречение написано от теб ми се видя доста интересно!
Цените на машините са според класа и модела ..а всеки един потребител може да си купи машина от какъвто клас си иска , естествено само да може и да иска да плати съответната цена ....а цените на Фрониус почти не са мръднали от много години - FRONIUS-TRANSPOCKET 1200 или 1500 който е най ниския клас на тази фирма държи цени според модела от 1000 до около 2000лв.
LazarGanev - "Велик майстор"
agj, естествено, че ще сравняваме машини от един и същи клас. Нали не искаш да се сравняват китайче за 600лв с най-високия клас на Фрониус за 20000лв? Нормално е да има такава разлика в цените. Нормално е Фрониус 150А да работи по-добре от китайче 200А и да струва двойно, както е нормално Хилти 600Вт да работи по-добре и по-надеждно от Ейнхел 1200Вт и да струва двойно. Не съм против китайската техника, аз също бих си взел едно китайче за всекидневна употреба, защото Фрониуса е едно бижу и е добре да се пази за по-отговорна работа. Само горелката му за аргон струва колкото един евтин инвертор, но от ръчока си управляваш ампеража - това ако е нисък клас - кажи кое е висок клас?
piron45 - майстор
Аз пък съм доволен от моя китаец ARC-200 . Вчера направих първо натоварване, изгорих трийсетина електрода и нямаше и помен от загряване. След повече от 20г с Кракра, китаеца ми харесва повече как работи. Правя разлика и в ампеража. Преди работех на 120А, сега правя същите заварки на 100А дори и на 90А с китаеца.
LazarGanev - "Велик майстор"
Така е - тук можеш да добавиш или отнемеш 2-3-5А, а при Кракрата - 50А :) . Труба 2" с дебелина 4-5мм я заваряваш със 70-80А, а с обикновения със 100-120А
profesionalist_wood - майстор
И така уточнихте ли се вече кой е добър инвертор Фрониус или GYSMI ? :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: