Взех си GM 10W40, 4 броя шишета по 1 литър. Картера събира 3.200-3.300 литра, другото евентуално за доливане. С други масла не съм доливал. Сменям на 1 година около 8 хкм. На етикета обаче пише "Произведено в ЕС" и няма бар код. Времето ще покаже дали е някакво менте. Взех го от оторизиран доставчик на GM, но в България всичко е възможно.
Всички имаме коли, нали ?
Pinto
- специалист
195 мнения в "Маслата- кое, какво, как да изберем"
Chefo77
- майстор
Pinto написа:Проблема с капака на клапаните е решен. Маха се стария, метален и се слага пластмасов, един такъв с надпис и гумена гарнитура. Малко масло и топлоустойчив силикон и заспива. Пробвано е на няколко коли, вече 2 години няма протекъл капак.Топлоустойчивият силикон в комбинация с нова гарнитура (или без нея понякога), винаги дава добри резултати!
Pinto
- специалист
Проблемът на металния капак е, че е с коркова гарнитура. При пластмасовите на самия капак има канал в който се пъха гумено уплътнение. Със силикон се маже не уплътнението а площа около него. Пластмасовите капаци мисля, че са на малките мотори пълна инжекция, но не съм сигурен. Има ги по моргите за 15-20 лева в добро състояние. Труден, почти невъзможен е проблема с омасляване на картера на двигателя. Какво ли не пробвах - нови гарнитури, силикон, но след година пак почва да омаслява. При Опел това е недостатък - почти навсякъде, където има гарнитура, омаслява. Говоря за по-старите модели, за новите не знам.
ArturDent
- Почти Безобиден
Е как Опел не гори масло ?
Те по документи, в книжката го дават да гори. 100 мл./1000 км. Поне за дизелите. На жената Зафирата долу горе толкова гори. Литър от смяна на смяна.
В моята книжка (Фронтера) даже има печатна грешка на английския вариант и пише 100 мл. на 100 км.
Те по документи, в книжката го дават да гори. 100 мл./1000 км. Поне за дизелите. На жената Зафирата долу горе толкова гори. Литър от смяна на смяна.
В моята книжка (Фронтера) даже има печатна грешка на английския вариант и пише 100 мл. на 100 км.

Pinto
- специалист
Това, което дават означава, че до толкова е нормално. В смисъл може по-малко, но не повече. Като сменям масло наливам да е няколко милиметра под максимума. След една година е между максимума и средната чертичка. Иам някакви минимални загуби, но по принцип не се налага доливане.
25th Hour
- специалист
Опела ако е читав почти не гори масло. DTH и DTL моторите не ги слагам там, защото са леко трагични и си пипват доволно.
Друг е въпроса, че повечето опели текат като лейки отдолу, но това е полезно за планките на носачите... просто не ръждясват...
Пинто както ти и писах преди не очаквай каквото и да е от това масло. Просто за тия пари това е много добър избор и не съм чул някой да е имал грижи...
Друг е въпроса, че повечето опели текат като лейки отдолу, но това е полезно за планките на носачите... просто не ръждясват...
Пинто както ти и писах преди не очаквай каквото и да е от това масло. Просто за тия пари това е много добър избор и не съм чул някой да е имал грижи...
Тема "Маслата- кое, какво, как да изберем" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература