Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasigogo - специалист
Изгоря ми трафа на зарядната станция на винтоверта докато приятелски зареждах на колега батерия. Оказа се че имала дефект и както опрасил неговият траф така скапа и моят. Не успявам да намеря в нета /може и аз да търся неправилно/ траф 220V/20V-400mA. Това което намерих в къщи не смея да го включа за да не съсипя и моята батерия е траф за лаптоп с избиране на волтажа от 15 до 24V, но пък достига до 5А. Какви са ми рисковете в този случай и мога ли въобще да ползвам този траф за тази цел. Благодаря предварително.
hidrazin - майстор
Ами ето: Трансформатор 2X20V/1.0A
Ще ползваш само едната половина на вторичната.
Или това: Трансформатор 2X10.5V/0.85A
Тук ще ползваш и двете вторични.Това че става 21 волта няма да ти е проблем.
Преди да си купуваш нов траф, провери твоя - може само да му е гръмнал термопредпазителя.
Как да го откриеш виж тук:
Ремонт на зарядно устройство
Самия предпазител може да е друг цвят или да е цилиндричен, но ако намериш под изолацията на първичната намотка някакъв елемент дето не е жица или изолация - това е.Дай му изводите на късо и пробвай.Ако тръгне си вземи един от магазина и го смени.
Може и да такъв вид: ТЕРМОПРЕДПАЗИТЕЛ
Това ще ти предпази трафа от бъдещи подобни включвания и най-вече от прегряване.
Успех и Христос возкресе!
krasigogo - специалист
Во истина воскресе.
Много ти благодаря hidrazin.
Оказа се точно такъв предпазител. За момента съм го вързал накъсо, но ще си потърся нов за да нямам проблеми от към топлината.
Бъди здрав.
hidrazin - майстор
Няма защо, пак заповядай.
:partyman:

Тема "Зареждане батерия за винтоверт с трансформатор от лаптоп?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: