piron45 написа:Аз пък съм доволен от моя китаец ARC-200 . Вчера направих първо натоварване, изгорих трийсетина електрода и нямаше и помен от загряване. След повече от 20г с Кракра, китаеца ми харесва повече как работи. Правя разлика и в ампеража. Преди работех на 120А, сега правя същите заварки на 100А дори и на 90А с китаеца.Гарантирам че си отговаря на параметрите. На моето работно място е като пункт за тестване и изтезаване на подобни машини.
Ремонта на един ARC 200 струва < 50 лв, което е поносимо. До сега има два ремонтирани, единия беше изпускан при транспорта, а другия имаше елементи за смяна. Ремонта на двата струваше общо 65 лв. По темата за Фрониуса и сервизите...много сервизи хабер си нямат какво точно правят. Отделно много от сервизите на големите марки действат по определени правила, ако е заминал компонент сменяват цяла платка и т.н. За претенциите които имат големите марки би трябвало да имат бърз, евтин и безупречен сервиз, но това на практика не е точно така. Дали си заслужава 40% на 120А за 1080 лв. или 25% при 150А TIG за 4500 лв...определено не. Добрата машина е тази която не ходи в сервиза, като се счупи нещо повечето хора не са склонни да си купят същото.