• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
idunno - специалист
Правилно! Да се върнем към основната тема. :-D
dragozow - майстор
piron45 написа:
Аз пък съм доволен от моя китаец ARC-200 . Вчера направих първо натоварване, изгорих трийсетина електрода и нямаше и помен от загряване. След повече от 20г с Кракра, китаеца ми харесва повече как работи. Правя разлика и в ампеража. Преди работех на 120А, сега правя същите заварки на 100А дори и на 90А с китаеца.
Гарантирам че си отговаря на параметрите. На моето работно място е като пункт за тестване и изтезаване на подобни машини.

Ремонта на един ARC 200 струва < 50 лв, което е поносимо. До сега има два ремонтирани, единия беше изпускан при транспорта, а другия имаше елементи за смяна. Ремонта на двата струваше общо 65 лв. По темата за Фрониуса и сервизите...много сервизи хабер си нямат какво точно правят. Отделно много от сервизите на големите марки действат по определени правила, ако е заминал компонент сменяват цяла платка и т.н. За претенциите които имат големите марки би трябвало да имат бърз, евтин и безупречен сервиз, но това на практика не е точно така. Дали си заслужава 40% на 120А за 1080 лв. или 25% при 150А TIG за 4500 лв...определено не. Добрата машина е тази която не ходи в сервиза, като се счупи нещо повечето хора не са склонни да си купят същото.
agj - майстор
LazarGanev написа:
agj, естествено, че ще сравняваме машини от един и същи клас. Нали не искаш да се сравняват китайче за 600лв с най-високия клас на Фрониус за 20000лв? Нормално е да има такава разлика в цените. Нормално е Фрониус 150А да работи по-добре от китайче 200А и да струва двойно, както е нормално Хилти 600Вт да работи по-добре и по-надеждно от Ейнхел 1200Вт и да струва двойно. Не съм против китайската техника, аз също бих си взел едно китайче за всекидневна употреба, защото Фрониуса е едно бижу и е добре да се пази за по-отговорна работа. Само горелката му за аргон струва колкото един евтин инвертор, но от ръчока си управляваш ампеража - това ако е нисък клас - кажи кое е висок клас?
А къде прочете че сме сравнявали машини от различни класове? Ако искаш да сравняваме Фрониус с китайче- ОК избираш моделите и параметрите за сравнение и започваме ….само не мога да разбера откъде го измисли че Фрониуса работи по добре- пробвал ли си , някой ти е казвал или просто така си мислиш ……!????Защото аз съм работил и с Фрониус и с китаец -ми разлика в работата няма ,можеш да ми се довериш напълно ,много години го упражнявам занаята и мисля че мога да направя компетентно сравнение !
Разбиранията ти за експлоатация на машините е доста интересна ,аз не бих купил машина да я ползвам като бижу още повече пък за хиляди левове ,всяка машина показва своята качества и издръжливост при пълна експлоатация !А какво означава отговорна работа ?И само със Фрониус ли може да се извършва „отговорна ” работа ?
Да, машина за 20000лв.е естествено да има и много екстри ,а има доста много други екстри които биха ме впечатлили отколкото управление на ампеража от ръчога…! Та това което споменах в един от предните постове е именно не толкова по добрите качества а многото екстри са един от факторите определящи и високата цена на марковите машини!
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
И така уточнихте ли се вече кой е добър инвертор Фрониус или GYSMI ? :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol:
Ми той колегата каза - Фрониуса за 20000лв. е едно скъпо бижу !Купи си него ! :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
agj написа:
А къде прочете че сме сравнявали машини от различни класове?
Понеже цитира 2 модела на Фрониус, които били от най-ниския клас. Ами тези от 400-500-600лв да не би да са от по-висок клас? С китаец не съм работил, но трябваше да защитавам клас на български - Струна. Е, не можах да го изтрая и на другия ден си донесох моя и с него направих пробите - изпитващите нямаха нищо против. Не съм казал, че само с Фрониуса може да се извършва отговорна работа (къде го видя това), просто казах, че имам желание да си купя още една машина, и тя вероятно ще е китайска. А като имам 2 - много естествено, че евтината ще се разкарва за щяло и нещяло по обекти, а Фрониуса ще е резерв. Въпреки че за 6 години не се е повреждал, винаги може да се очаква, поетия обект трябва да се свърши в срок, а много неприятно да ходиш и да избираш машина, когато си спешен от времето. Ти си сложил кавички, но за мене някои работи са по-отговорни от други, ама не мисля да споря за това - всеки знае себе си. А, може би трябва да спомена, че не работя като заварчик, не си изкарвам парите с това, имам човек, на който съм се доверил за заварките при изграждане на газови инсталации, въпреки че имам паспорт, аз съм резерв и се грижа за оборудването и организацията :wink:
agj - майстор
LazarGanev написа:
agj написа:
Ами тези от 400-500-600лв да не би да са от по-висок клас?
Да, и те са нисък клас ....но са на половин цена от марковите Фрониус,Кемпи,Есаб и т.н.!
А щом може да се вземе добра машина на ниска цена защо да не се купи такава та било то и китайска !
Аз също имам маркова машина за над 2000лв.ползвам я вече около 5 год.проблеми не съм имал и се надявам още дълги години да нямам но честно казано ако трябва сега да купувам заваръчен апарат и още повече ако ще е за домашни нужди ще избера някой от кйтайските или български които са на доста по достъпни цени.
dpp - специалист
LazarGanev написа:
agj написа:
Не съм казал, че само с Фрониуса може да се извършва отговорна работа (къде го видя това), просто казах, че имам желание да си купя още една машина, и тя вероятно ще е китайска. А като имам 2 - много естествено, че евтината ще се разкарва за щяло и нещяло по обекти, а Фрониуса ще е резерв.:wink:
..И отново стигаме до Българката му работа! Вадиш си хляба с хубавия инструметн и той ще стои удома, а ще се мъчиш с калпавия на работното място. Ето това не разбирам у нашенеца - ама никога не съм го разбирал. Може да бачка с най- калпавия Ейнхел или калпава бургия на работа ама да си му стои удома марковата машина за да си я ИМА.. =D> =D> =D>
..Все едно да имаш ML и да тръгнеш със Ладата на околоевропейска обиколка ..
LazarGanev - "Велик майстор"
dpp, засега съм само с ML, Ладата (Нива) още не съм я купил, като я купя ще преценя за каква работа става. Ако става за работа, ще прехвърля някои рутинни неща на нея - например да обиколя къра и чукарите, да ходя из гората на лов, за гъби или за дръвца, да отида до съседното село и да сложа някое агънце или прасенце в багажника - все неща, които може да ги свърши и ML-а, ама не си струва да го цапам и троша с това. Дано сега си ме разбрал :wink:. Пък ако много ти се спори дали Ладата и китайския инвертор стават за работа - обърни се към agj. :)
profesionalist_wood - майстор
Гледам в Евромаркет има интересни електрожени invertec на LINCOLN ELECTRIC. Ето линк- http://www.welding.euromarket-group.com/?cid=126
dragozow - майстор
Това е най-големия производител в света на заваръчна техника.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: