Да и аз така го мислех единия вариант с реле за време като си бях избрал от линка който съм дал средния позиционер,но искам задължително позиционера да има дисплей за да мога по всяко време като погледна да знам горе колектора в какво положение е.Обаче предимството на програмируемия е че мога да го наглася така че като свърши деня да не се връща в начално положение на изток а да се завърти до средно положение както са стационарните колектори с цел по голяма устойчивост към ватър и дъжд и сутринта да се завърти на изток в начално положение.Друо предимство е ако се задейства топлинната защита и се завърти на изток ако се ползва топла вода междувременно колектора трябва да се върне в работен режим и трябва да знае до коя позиция точно е стигнал за да може да се завърти.Това обаче за в този момент ми се вижда трудно изпълнимо без процесорно участие
пп за фотоволтаичните панели не съм се сещал досега някой може ли да ме насочи към такива фирми които имат следящи фотоволтаици.

пп за фотоволтаичните панели не съм се сещал досега някой може ли да ме насочи към такива фирми които имат следящи фотоволтаици.