Ел. инструментите. Консумативи.
kam34 - специалист
Кажи от къде си някой може и да знае. Втори вариант някой добър заварчик работещ с оксижен.
mitko64 написа:
Ако си от София, на Сточна гара ковачница Крали Марко. Ама чак пък да ми клепат и каляват тези консумативи виждам смисъл само ако обработвам камъни.
За цял ден млатене на бетон точих креса 3пъти. За една седмица и щеше да свърши :wallbash:
Последна промяна от kam34 на пон апр 16, 2012 8:01 pm, променено общо 1 път.
ivanvasilev1970 - специалист
kam34 написа:
Кажи от къде си някой може и да знае. Втори вариант някой добър заварчик работещ с оксижен.
София
kam34 - специалист
Тогава при Крали Марко, звучи доста обещаващо.

Как ги извади тези промоции от 23.04 на мен ми излизат само от четвъртък.
profesionalist_wood - майстор
А майстора-ковач ще може ли да закали стругарските ми длета че не режат свестно
mitko64 - майстор
Ако са от въглеродна стомана бих се доверил на ковач, защото работят повече на усет и опит, ако е някоя легирана стомана доверие имам само на технолог с подходяща апаратура.
kam34 - специалист
За два лева шилото и да не стане не е голяма загуба, а ако стане ще изкара доста. На райдера им се получава закалката, а тия ако са легирана стомана едното ще струва 20 лева а не 10 парчета за 20. И се калява само работната част отпред, а не цялото да се бухне в огъня.
profesionalist_wood написа:
А майстора-ковач ще може ли да закали стругарските ми длета че не режат свестно
Първо пробвай при точилар.
dragozow - майстор
Не е ли по-лесно да си купите качествени консумативи? Не е като да ги няма или да са много скъпи.
mitko64 - майстор
To e добре да се закали само повърхността на работния ръб, а сърцевината да остане жилава, иначе се чупят цели парчета. Но си трябват знания и опит. А качествените инструменти са скъпи защото ги темперират с часове при определена температура за хомогенност. Не виждам как ще стане това в оджака на ковачница. За шилата на Kress, мога да кажа че са от доста качествена стомана- скоро ми престъргваха едно и стругаря доста зор видя, хем с видиев нож. Но гранита на нищо не прощава, мойте Кресове така ги съсипах, хем предварително бях разпробил с перфоратор. Ама ние май отплеснахме темата към раздел металообработка.
profesionalist_wood - майстор
Аз всъщност заточвам длета професионално от 13 години :) ....ама досега не са падали длетата толкова ниско :toimonster: от въглеродна стомана са.
rolls - специалист
dragozow написа:
Не е ли по-лесно да си купите качествени консумативи? Не е като да ги няма или да са много скъпи.
Ааа, дай сега да купим евтино и ще го правим истинско. :-D

Тема "комплект свредла от Lidl-Заслужава ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: