• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
comunikator - специалист
Разбрах как се редят битумните керемиди,аз питах за подложката?
Фло - специалист
comunikator написа:
Разбрах как се редят битумните керемиди,аз питах за подложката?
Подложката е битумна рулонна хидроизолация.
mitko64 - майстор
comunikator написа:
А като се застъпват не се ли получава разлика във височината т.е. 2мм не надига ли?
Основата ми ще е 12мм ОСБ плоскост.
Разлика от 2 мм.,визуално вообще не личи-гарантирано. Но с това ОСБ бих се замислил за лепене на подложката с битумно лепило, а с такова не съм работил, така, че нека знаещите сподлят опит. Още един съвет- при работа с газова горелка задължително ръкавици, че попадне ли битум по ръцете е като напалм. Добре е също да има съд с вода за периодично охлаждане на ръкавиците и металната шпатула с която повдигам шиндлите при нагряване. Аз ползвах разрязана 10 л. туба за мин. вода.
Фло - специалист
ОСБ -то се маже с битумен грунд,после се нарежда рулонната хидроизолация,снадките се лепят с горелка и отгоре се редят шнидлите/битумните керемиди/. Има и финладски самозалепващи,приковават се с по три специални гвоздея със широка глава на всеки елемент.Първия ред се нареждат обратно,за да се използва равната неизрязяна страна.Втория ред застъпва отгоре.Преди всичко се слагат скобите за улуците и самите улуци.Целта е да се подведе водата да не подлизва покрай улука, ами да тече в него.
Това е в нобщи линии.
comunikator - специалист
Горе долу ми станаха ясни някои неща :partyman:
comunikator - специалист
Едно нещо не можах да разбера от това което изчетох как се реди хидроизолационната битумна мушама - предполагам на ширина на покрива ,но колко се препокрива и през какво разтояние се приковава с пирончетата?
jekasus - майстор
От онзи линк, дето съм пуснал в предния си пост.
Прикачен файл:
2012-04-17 20 06 18.png
2012-04-17 20 06 18.png (50.14 KиБ) Видяна 18137 пъти
comunikator - специалист
Препоръчайте някаква марка битумни керемиди засега съм се спрял на ТЕГОЛА / Италиански около 14-15лв м2 :?
Под нея воалит 2мм - само него мога да си позволя :shock: :lol:
Чудя се дали ОСБ 15мм да подложа или сачак ?
Има и някакво ОСБ влагоустойчиво което е по скъпо с около 3лв на м2 в сравнение с обикновеното ОСБ за вътрешно.
EDI - майстор
ОСВ 3 е влагоустойчиво, но за навеса и 2 става.Когато не го облива директно вода, няма проблем.
VLADO66 - майстор
Кaкто писaх в eднa другa тeмa-сложих си шнидли нa IKO модeл ARMORSHILD с лeпилeн слой обхвaщaщ цeлитe опaшки/нямa нуждa от грeeнe/,мaлко сa по-eвтини от Тeголa.Пиронитe сa дълги 25мм. тaкa чe си смeтни ОСБ-то тaкa чe дa нe тe рeши :)Нaд улукa сe слaгa нaдулучнa полa-щрaкни в гуглeто дa ги видиш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Поставяне на битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: