Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
бат Вальо - специалист
Здравейте
Наумил съм да си строя къща, но все още не мога да разбера кое строителство е най-удачно за мен, като се има в предвид че финансите са ми доста ограничени.
Последно се спрях на къща с метална конструкция и панели. Имам сервиз, който е построен по същия начин и съм много доволен въпреки, чв панелите са дебели едва 4 см.
Гледах доста снимки тук на такива къщи и ми изглеждат добре. Бих искал да ми кажете какжи плюсоже и минуси има това строителство. Какви основи се копаят за едноетажна къща? Аз мога да си я направя сам като конструкция и сглобяване, но другите документални дейности не са ми ясни.
stiv1961 - майстор
А в търсачката на сайта гледа ли колко има изписано за тези къщи? Ето един пример:
viewtopic.php?f=47&t=24905&hilit=%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F
Tsilkov - майстор
бат Вальо написа:
Какви основи се копаят за едноетажна къща? Аз мога да си я направя сам като конструкция и сглобяване, но другите документални дейности не са ми ясни.
Основите са си като за едноетажна къща - сравнително олекотени ,но поне на 80 сантиметра под най-ниската точка на терена (или до здрава основа ако тя е по-надолу) защото до там почвата замръзва.Основната носеща конструкция трябва да е от горещовалцувани конструктивни профили ,а вече самите панели можеш да си ги държиш на студеноогънати.
Най-сериозния минус(ако това може да се нарече минус) е че къщата отвън и отвътре изглежда панелна :lol: .

Тема "Строеж на къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: