Здравейте на всички, страхотен форум, чета от доста време но сега се регистрирах. В момента си сглобявам машината, пуснах няколко проби с ръчно подаване по ос Z. Разглеждах различни софтуери, най-лесен ми се стори Vectric Cut 2D. Кофти е, че не може да се пробва с демо версията друго освен заложените там учебни файлове.
Благодаря STEPER, не мога да ти отговоря, извини ме, ама не разбрах какво имаш предвид. Ако си ми пратил файл не се ориентирах къде се намира в писмото, не съм разучил още какви са възможностите на форума.
"Вие не сте оторизиран да използвате тази функция. Може би сте се регистрирали скоро."
Ако може да помогнете възникна ми следния проблем - Двете оси работят, а третия драйвер не работи като се свърже заедно с другите. Мотора върти на съвсем малки стъпки сам без да се командва от компютъра, а при команда от него върти на пресекулки и момента е много слаб - липсва. Като го свържа самостоятелно върти не се удържа с ръка. При размяна на конекторите другия мотор пак върти по същия начин, дали проблема е в захранващия трансформатор, че е слаб за три драйвера с мотори.
Получи се и друг проблем при изключен конектор на драйвера към мотора и включен конектор на драйвера към паралелния порт за ос Z, и включени конектори на драйвери и мотори за оси X и Y драйвера за ос Z изпуши. Дръпнах тока веднага. Разглобих го вътре е нов нищо няма обгоряло. След това, самостоятелно работи не се удържа мотора, а при свързване с другите оси не върти. Какъв може да е проблема? След изпушването при самостоятелно свързване работи, а при общо свързване не, получава се описаният проблем в началото.
Благодаря!
Продължава в
CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори
CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори