Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
GRENLOULD - помощник
Здравейте колеги, значи от миналата година съм си сътворил едно фонтанче, но самото корито не е циментирано, ами е постлан найлон и над найлона има ето голямо парче хидроизолация, но нивото падаше за 3 дена до средата на фонтанчето и не мръдваше водата вече...Та въпроса е, махна всичко и отдолу сложа малак слой ситен пясък и после постеля няколко пласта нов найлон и сложа отново хидроизолацията дали вече фонтанчето ще задържа водата? Понеже мисля, че ситният пясък задържа водата, а и няма да позволи да се пробие найлона от тежестта на водата! Фонтанчето иначе е малко 300 литра...Не ми се иска да го циментирам за сега, та затова питам дали така ще мога да постигна желания ефект или няма да стане и предлагате нещо друго?
Ето за това фонтанче става въпрос:
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2960_n.jpg
v_tan - специалист
Най-добре си вземи специализирано фолио за водни площи. Не е чак толкова скъпо, продава е на метър и е много по-здраво от найлон. Има и такива с посипка (пясък, камъчета).
Успех.
GRENLOULD - помощник
v_tan написа:
Най-добре си вземи специализирано фолио за водни площи. Не е чак толкова скъпо, продава е на метър и е много по-здраво от найлон. Има и такива с посипка (пясък, камъчета).
Успех.
За това фолио бях чул и го търсил в Практикер, но там го нямаше...Остава да проверя и в MrBricolage...
А за найлона на мене ми трявбва поне там 3 седмици да си държи нивото, докато намеря такова фолио! :) Благодаря за отговора...
Градинар - специалист
Поставете подложен материал, за да избегнете нараняване или продупчване на самото фолио.
Пясъкът е добър материал, но не може да бъде поставян на вертикални повърхности. Тук старите килими вършат чудесна работа.

Тема "Коритото на градинския фонтан?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: