Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, първо от електротехника почти нищо не разбирам, въпроса ми е мога ли по схема (която се надявам вие да ми дадете) да си нарвавя електрожен без да ме убие тока :mrgreen:, за битови нужди електрод до 3,25 принципно съм учил и за заварчик ако това ще помогне :rolleyes: също така искам за мога да реголирам ампеража и евентуално като цена колко ще ми излезе
hidrazin - майстор
Дааа, познат казус.Ще можеш да реголираш ампеража.
Относно цената - ами виж в магазините колко струват електрожените и ще разбереш колко
ще ти излезе.
:partyman:
sstefanov - майстор
mironikolo, твоят въпрос звучи точно като:
Вижте, аз мога да ходя, но не мога да плувам въобще.
Обаче много искам да преплувам Ламанша и да отида до Великобритания. Как мога да го направя и колко ще ми излезе?

Отговорът е:
Колкото струва един билет за кораба.
batkoradko - специалист
със сигурнос няма да го нагласиш както трябва /не искам да се убиждаш/. Работил съм с много самоделки и или е силен или е слаб. От носно цената съм чувал, че излиза 70-80 лв. на намотка + ключа 20-тина лв. и др. Отиди на битака има избор. Миналото лято си купих Кракра за 220лв.
Преди повече от 20г. си направих електрожен, като навих намотките върху статор от 10 КВ електромотор. Работи перфектно, но е много тежък и груб. Ако сега продам използваната медна шина и проводник, със парите сигурно ще мога да си купя два съвременни електрожена. Просто сега не си заслужава времето и нервите да си правиш сам електрожен.
iva6ki - специалист
Ако имаш условията за направата си заслужава,
но колегите са прави че много трудно се догажда
а и теглото ще е далеч от купешките ,но пък ще
е качествен а това никак не е малко.Най добре да
намериш самоделен който те устройва по параметри
и да го копираш ,така успеха ще ти е сигурен без
излишни експерименти.
Krass - майстор
Навил съм десетина електрожена, но по времето когато можех да си "купя" траф за без пари, да изпиша шина от склада, а в бобинажната изолационни материали имаше бол. Сега ако трябва да купувам всичко... Даже се замислям дали да не си продам моя и да си купя инверторен. Всъщност ако нямах отдавна да съм си взел. Лек, работи и със стоманени електроди... абе мечта.
Mega - специалист
... Няма какво да се чудиш, взимай, разкошни са, пък имат и опция за аргон.
pansim - майстор
Малко доуточнение: всеки инверторен електрожен може да работи с аргон. Това обаче не значи, че е пълноценен аргонов апарат. Не се заблуждавайте по рекламните надписи.
Освен това,заваряването с аргон, изобщо не е като с обмазан електрод. Иска повече опит, и най-вече идеална чистота на детайлите. И особено за домашна употреба е с ограничено приложение.
На този етап от развитието на електрониката, да се опитваш да навиваш заваръчен трансформатор, пък и да работиш с него, си е направо недоразумение :)
Mega - специалист
... Разбира се, че не е пълноценен, но за домашни нужди е супер. Пробвах го няколко пъти и се представя супер. Разбира се няма пълните настройки на профи машините, но като се наложи е екстра.

Тема "самоделен електрожен съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: