• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Турската плоча на "Калебодур" е много добра и здрава.
За сифина , турни си два да ти е мирна главата :wink:
prascho - майстор
привет,

нещо подобно ще изглежда банята на 3D. Коя комбинация считате за удачна. По-светлото е "ivory", по-тъмното "beige". Има ги двата тона както за стената, така и за пода. Плочките са на турския "ЕГ".

Прикачен файл

variant 2.1.JPG
4 реда beige + ивица мозайка + 4 реда beige
variant 2.1.JPG (45.49 KиБ) Видяна 3302 пъти

Прикачен файл

variant 1.1.JPG
4 реда beige + ивица мозайка + 4 реда ivory
variant 1.1.JPG (45.95 KиБ) Видяна 3302 пъти
Последна промяна от prascho на чет апр 19, 2012 11:23 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Ам..сега като гледах разни теми се замислих, дали не е удачно да си сложа един водомер на студената вода. Банята сега ще я правим и е хубаво етажчето да си е отделно. Некаква такава глупост ли да сглобя или сега има по-съвременни водомери, които стоят във вертикално положение. И по важния въпрос е как да я сглобя историята в моя случай?

Прикачен файл

IMG_0113.jpg
Моя случай!
IMG_0113.jpg (75.22 KиБ) Видяна 3296 пъти

Прикачен файл

000_8922.jpg
000_8922.jpg (91.73 KиБ) Видяна 3296 пъти
chapara - майстор
Е , разбира се има вертикални водомери, а и една разклонка да го сложиш така че да не се мокри ревизията е нулев проблем :wink:
prascho - майстор
Днес си взех едно водомерче Zenner, като в инструкцията за монтаж пише : 1. необходим прав участък преди и след водомера 5Ду=75мм; 2. монтаж на филтър преди водомера, като самостоятелно устройство. Като, че ли този момент продавача ми го спести :). На входа на водомера има нещо като пласмасова решетка /това за филтър ли минава/.

Към chapara : може ли да ми кажеш точно къде и как да изместя водомера и крановете, така, че ревизията да не е в обсега на душа?
chapara - майстор
prascho написа:
Днес си взех едно водомерче Zenner, като в инструкцията за монтаж пише : 1. необходим прав участък преди и след водомера 5Ду=75мм; 2. монтаж на филтър преди водомера, като самостоятелно устройство. Като, че ли този момент продавача ми го спести :). На входа на водомера има нещо като пласмасова решетка /това за филтър ли минава/.

Към chapara : може ли да ми кажеш точно къде и как да изместя водомера и крановете, така, че ревизията да не е в обсега на душа?
Изображение

На тясната страна на колонката, може да се поувеличи с малко, но няма значение в твоя случай.

А цедката не е филтър. Той не е задължителен освен това, приумуца на производителя. Не че е лошо, но....
prascho - майстор
Направих конструкцията плътно до ПВЦ тръбите да не губя пространство. Ако се загледаш внимателно къпещият се човек ще бъде разположен в клетката и в този случай каква е разликата в това ревизията да е разположена по широката или тясната страна. И в двата случая ще се облива с водата пръсната от къпещия се. В твоя вариант, ще трябва да удължа комуникационната клетка с около 8-10 см. Има ли смисъл ?/така стеснявам мястото за къпане още повече, от 90см на 72см без плочки и ГК т.е отива на 68см/. /Има готови паравани на Коло, като 90см-та врата се чупи на две и обмислях като алтернативен вариант да се събира точно в това пространство./

Комуникационният възел е с размери 190х500мм, без плочки. По смъртно не мога да лепна ревизия 200х300мм на тясната страна. Тъй като доста съм спал по хотели, кабина под 100х100мм е малка. Аз лично ако ползвам тази баня ще заставам да се къпя в пространството между паравана и комуникационния възел. Там дето е 90 см т.е най-широко. А съм едно джезве кокали. Въобще не знам как ги гласите тези бани с душ кабини по поръчка от 600х600мм.
chapara - майстор
Е нама да е директно обливана с вода , а можеш да я вдигнеш по високо също така. :wink:
prascho - майстор
Може ли да ми кажете, дали ако хубаво силиконирам пласмасовата ревизия между рамката и вратичката ще пропуска ли вода т.е ще я запечатам. Ако трябва нещо крановете да се променят ще се реже силикона. Ще издържи ли на директно стичащата се вода от душа и тялото?
prascho - майстор
Какво ви е впечатлението и мнението за тези плочки:

http://www.gaudi-ds.com/product/527/plo ... 25x33.html

Допадна ми комбинация Омега Бейдж за стени с Омега Марон за под. Плочките се произвеждат в бг завод по испански стандарт. Прави ли се от бяла глина. Цената е притеснително ниска, но уж качеството им било на доста добро ниво, чак изнасяли за Испания. Стенните плочки обаче са 25х33, а фриза е 25х4. Ако ги завъртя да ги разположа хоризонтално ще избяга фриза.

Също така си харесах испански гранитогрес Pirineos 33x33 за външни тераси, но второ качество. Изглежда е клинкер, стабилен, някъде около 10 мм. Има ли място за притеснения от второто качество? Човекът, заяви, че измененията в размерите по-скоро са съвсем незначителни, до някъде налични изменения в структурата. Ако има проблем със качество в структурата това не би ли довело до проблем със здравина, надежност при експлоатация? Изглежда доста по масивен от останалите продукти в големите магазини.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: