Мечтата на всяка домакиня
Dantech - помощник
Здравейте колеги !
Довършвам си мебелите в кухнята. Остават ми малки довършителни нещица, Имам останали парчета ПВЦ перваз от монтажа на паркета и ми хрумна да го "превърна" във водобранна лайсна. Реших да обсъдя с вас идеята, а ето я и нея в снимки :

Така горе долу ще изглежда ако го направя :
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (145.73 KиБ) Видяна 2995 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (98.46 KиБ) Видяна 2995 пъти
За да стане перваза водобранна лайсна, смятам по краищата да и сложа някакъв санитарен силикон :
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (120.8 KиБ) Видяна 2995 пъти
Как мислите, дали ще върши работа ? Очаквам вашите полезни мнения и критики :)
VLADO66 - майстор
Нямa дa върши рaботa-пeрвaзa зa пaркeт e от рaзпeнeно PVC коeто e слaбо,порeсто/цaпa сe лeсно/,пeрвaзa нямa силиконов уплътнитeл и нaдaли щe издържи aгрeсивнитe почиствaщи прeпaрaти.
SoWhat - специалист
Освен изброеното в горния пост - ще се събират "боклуци" под и зад борда. Силиконовата ивица на в.лайсна спира това, но и може да я повдигнеш /с по-остър предмет /ако се налага/силиконовата ивица/ и да се почисти.
Chefo77 - майстор
Според мен освен всичко друго, ще стои грозно. Лесно се цапа, не уплътнява ... Проблемът с боклуците ще го избегнеш, ако смениш перваза с такъв със силиконови ленти горе и долу, но сам казваш, че този ти е останал, значи идеята е да не даваш лев допълнително.
Той сам по себе си тоя VOX не мога да го гледам, предполагам как ще е ако жена ми иска да го сложи на кухнята :) :)
Dantech - помощник
Голямото благодаря е за Вас момчета ! Бързо ме убедихте да си действам по правилния начин.
Въпросът не бе толкова в парите, колкото до факта , че повечето водобранни лайсни предлагани на пазара са в цвят "алуминий", което не бих казал че ме радва особено.

Благодаря !

Тема "ПВЦ перваз за паркет вместо водобранна лайсна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: