Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BanoTheWolf - специалист
Svezar написа:
Не идва ли малко скъпо да се лепят плочки със силикон ??
Е как ще е скъпо - лепиш само по крайчетата и стига толко :lol: Даже може и да остане :lol:
jekasus - майстор
1.8м2 лепени върху кухненски плот и отчасти и гипсокартон с гребен 4мм. Използвах два броя и половина "салам". Сами си сметнете разхода. За картон най-доброто беше, от тези дето съм ползвал - Вебер паста, но май го няма вече.

Прикачен файл

100_0585.JPG

Прикачен файл

Photo-0196.jpg
Photo-0196.jpg (13.68 KиБ) Видяна 8871 пъти
ivoru - специалист
За можене може, но това не значи, че трябва да го правиш. С лепило става много по-здраво, силно ти препоръчвам класическия метод.
аndi - напреднал
Давай смело, направил съм така доста бани :wink: с изключение на подовете им.Все пак държа да наблегнеш на доброто фугиране след това.Според мен единственият недостатък на този метод е може би малко по-високата цена,но ако това не те притеснява?
Правил съм бани само с неотрален силикон- няма проблеми но само фаянса.Пода задължително с лепило.Най-добре е фугата да е 2мм. за да влезе хубаво фугина да уплътни - като вкараш боргиятя за аксесори да не пръснеш плочката.И все пак ако слагаш плочка от 50лв.на м2 по-добре дръпни гребен 8мм.Успех
Теди - специалист
Имам няколко стотин бани в практиката си зад мен, но такива глупави съвети да давате на човек ...
Едно въпросче към лепилите със силикон бани - Вашите бани с какво са???
Няма нужда да отговаряте въпроса е риторичен.
BanoTheWolf - специалист
Теди написа:
Имам няколко стотин бани в практиката си зад мен, но такива глупави съвети да давате на човек ...
Едно въпросче към лепилите със силикон бани - Вашите бани с какво са???
Няма нужда да отговаряте въпроса е риторичен.
:2thumbs:
prascho - майстор
:-D иновация му е майката. Леле шет се посера от смях.
Lube - напреднал
предполагам ще стане... за известно време :?:
но да помислим малко, силикона държи перфектно на гладки повърхности(моноблока може и само със него), като остане особено без въздух между повърхностите...
но с какво ще се свърже в зеления картон..., че да държи :-D дефакто на хартия ще държи от едната страна... виж лепилото прониква през картона и се хваща с гипса...
Иначе успех от мен :prayer:
prascho - майстор
Тя хартията е здрава и мека бре както се говори в една реклама, не му мисли ;).

Тема "Лепене на плочки в/у ГК -може ли със силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: