Мечтата на всяка домакиня
Бен - напреднал
Здравейте!
Предстои обновяване на панелна кухня! Попрочетох, разгледах, но пак има много неизвестни!
Направих един проект със мебелите, които знам къде трябва да бъдат, но срещам трудност със втория ред шкафчета!
Ще се радвам ако помогнете! Това, което знам е, че искам жълто - оранжева кухня, но с наситени цветове.
Ето малко снимки!цък,цък,цък и тук
На страната със пералнята ми е водата. Там искам да има и съдомиялна вградена 45см. В програмата не намерих такъв елемент, та приемете, че под лявото корито има съдомиялна. Харесала съм си тази мивка. Цялата стена е 190-195см.
Сложила съм печката плътно в ляво, защото аспиратора ще минава през стеничката и ще излиза от стената зад хладилника.Печката е свободностояща, с 4 газови котлона, бутилката за която се надявам да успеем да съберем в шкафчето до хладилника. Тази стена е около 220см. до стеничката и после следва още 100см. Казвам около, защото тепърва ще усвояваме балкона и размерите ги вземам от съседите. #-o На тази стена ще трябва и 10см да останат "глуха" плоскост за да се изравни комина. Т.е., той е 50см на страната на водата!
Какъв ми е проблема? Така и не се ориентирах колко всъщност трябва да са високи и широки горните шкафове-80см. височина много ли е? Кой вариант клапващи механизми е по- удачен?
Ами май написах всичко, което се сещам...Ще бъда благодарна за всякакви съвети!
Предполагам, че усмихнах деня ви със "псевдосхемите", които сътворих, но ... мога да готвя, а не да проектирам. :yawinkle:
Бен - напреднал
Тъй като съм скоро регистрирана и системата не ми позволява изпращане на съобщения ще добавя, че съм от Разград!
SoWhat - специалист
За височина на горни шкафове няма закономерност. На колкото се харесат на човек.
Миялката каква ще е!
За механизми разгледай подробно в сайта на blum.bg.
Бен - напреднал
Съдомиялката ще е на Беко!
Височината да речем, че я уточнихме, а за широчината трябва ли да внимавам - чекмеджета, шкафове с клапващи механизми?
Помогнете с избира на мивка, т.е каква да не е! Ясно ми е, че всичко е въпрос на средства и именно затова задавам така въпроса.
SoWhat - специалист
Въпроса за миялката е конкретен - за вграждане, обикновена, мини и т.н.
Знаете ли с какви размери ще бъде!
Височината на долните шкафове е около 75 см.+ 3-4 см. плот+10 см. цокъл.
За коритото на мивката ще трябва около 50 см. пространство. Колко ще остане за миялката?
Направи един чертеж на Ексел или Уорд с размери и го постни за да не се гадае.
pipilica - майстор
Тая мивка дето си си харесала е хубава само шкафа за нея трябва да е 60 см ако ще слагаш
стояща батерия на нея ако батерията е на стената шафа може да е 52 см.
от стена 1950 като махнеш 640 за пералня 20 за страницата от дясно 450 за миялна машина
600 за мивка и ти остава 240 за чекмеджета което не е много удобно щото като извадиш механиз
мите и корпуса на самото чекмедже ти остава полезено растояние от 143 мм в което не знам
какво ще сложиш. Това е по първата картинка и по това какво искаш да има.
Най-лесно ще се ориентираш за местото ако рисуваш по стените, ако са празни се по време на ремонта. Направи една скица на помещението с всички размери врати, вода, канал.
Горните шкафове в малка панелна кухня не е добре да са повече от 700-750мм.
Механизмите на Блум са супер но са малко скъпи има и по-евтини качествени алтернативи.
-Тони- - специалист
За мивката си трябва шкаф минимум 55см., без значение къде ще е батерията - има преливник. Минимум, защото в този размер на шкафа може да влезе само ако мивката не е в началото или края на редицата.
todor_tsanov - специалист
"Механизмите на Блум са супер но са малко скъпи има и по-евтини качествени алтернативи.'"

повечко инфо моля
pipilica - майстор
http://www.bulfurniture.com/php/firm_pr ... d=52&id=55
Нямат сайт мисля но имам техен каталог на диск.
Имат почти каквото имат и блум, все пак зависи какво търсиш. Щото блум имат и супер механизми и разни глезотии но цената като видиш ще настръхнеш.
Бен - напреднал
Благодаря за всички мнения. Знаех си, че тук ще видите това, което аз не виждам.
Тази вечер ще се опитам да отговоря на част от въпросите, а утре обещавам и по- конкретен проект да ви поместя.
SoWhat, миялната е 45см.
pipilica, за мивката, която съм харесала пише, че трябва шкаф 55см. Всъщност това определи и мивката, защото и по моите сметки нямаше да ми остане място за шкафчето със чекмеджетата, а не му намерих друго място.
-Тони, това за мивката не го бях чувала като изискване, но се водех от идеята, че вадейки нещо от съдомиялната няма да мога да отворя първия шкаф от от другата страна, а там се предвижда да са съдовете, та съм се съобразила де.

Тема "Помощ за една кухня!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: