• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
paralesa - специалист
КАКВО СЪМ ТВЪРДЯЛ??? Твърдя,че булсатком НЯМА ДА МУ ИЗХВЪРЛЯТ КАБЕЛА,ОСВЕН АКО НЕ Е ПОВРЕДЕН! По въпроса може да спорим до утре ако искаТЕ(и хайде на ТИ,че това вие ...не съм крал или лорд, "я съм си от сиело" :) ) ДА твърдя,че ако иде в магазин за кабели и каже какво му трябва,ще му дадат такъв ,който ще му свърши работа. Да ако си купи кабел за 30ст метъра няма да види нищо и той много добре го знае,няма какво да му го казвам. Човека си има представа от кабели,но явно е чувал истории за булсатаджиите ,как изхвърлят кабели. ДА изхвърляха ги,когато им се плащаше на метър положен кабел :-D Разбираш ли къде е уловката? Колкото повече кабел разходи ,толкова повече ще изкара за себе си. Вече не е така и затова не изхвърлят кабели. ПАк казвам,след консултация в магазин за радио и телевизионна техника и подобните им ,ще си вземе точно каквото му е необходимо. Ти пак си рекламирай кабелите,това ти е работата,но хайде да не твърдим,че всичко останало е леш!
kam34 - специалист
КОКА :? странно име за жица :weedman:

Каква е цената на двата варианта че на сайта ви ги няма.
velas - специалист
Е, то който за каквото си мисли... :lol:
В интерес на истината не знам каква е абревиатурата. А иначе цените са: Indoor KOKA 6 - 0,75лв/м; Outdoor KOKA 80 - 0,95лв/м.
Тези дни ще систематизирам спецификациите и ще ги сложа на страницата. Който се интересува, да заповяда.

@paralesa
Възпитанието ми не ми позволява да Ви говоря на "ти". Не е нужно да сте крал или лорд, Вие сте човек и това е достатъчно. Не Ви познавам, изразявам уважение и очаквам от Вас същото.
А отговорът ми е провокиран от това Ви твърдение:
paralesa написа:
не е толкова претенциозна тая сателитна телевизия,колкото я говорят.
Напротив, претенциозна е! Сателитния сигнал се дефинира с различни по вид характеристики - напрежение, честота, DiSEqC протоколи и пр. Ако нещо от тях не "минава" по кабела - няма картина.
Техниците на Булсат, ще закачат техния кабел за неговия. Ако не излезе сигнал, ще пуснат директен кабел от антената до приемника. А как ще го направят, зависи от конкретния монтажник.
А това какво твърдя, четете внимателно постовете ми. Ще му свърши работа и кабел за 0,30лв/м, стига да е читав.
paralesa - специалист
когато има ясно дефинирано трасе за кабела,техника е длъжен да направи всичко по силите си да мине от там.
Аз съм правил какви ли не "магии" за да прекарам кабела от там където иска клиента...не монтирам булсатком,но е все тая,важно е ,че клиента се е постарал да си го направи добре и аз нямам право да се "изцвъкам" на метеното. Ако техника на булсатком или коя да е телевизия не иска да го направи,си заминава от вкъщи заедно с всичките си претенции и се подписвам,че е направил инсталацията ,а после аз си я правя сам. Дали ще кабела ,той е длъжен да опита и ако не става,тогава да мисли друго.

и пак казвам прекалено много мислене за един коаксиален кабел. Не вървят коливолтове по него,че да го мисля :)
velas - специалист
Виждал съм какви ли не изпълнения на Булсат-монтажници...Доста са достойни за Гинес по глупост.
А когато имат много монтажи за деня, често се практикува кабела от антената, директно през вратата на терасата и средата на стаята, до телевизора... без дупчене, без захващане със скоби и пр. ... :axe:
paralesa - специалист
такъв ако ми се появи вкъщи,ще му кажа да ми отреже кабела и да ми даде конекторите ,да си обира после парцалките и да се маха. А ако съм лаик и не мога да си го направя сам,директно го изхвърлям от дома си и отивам при началника му. Не ме интересува,че може да си загуби и работата,не ме интересува,че има много работа за деня. Не че у нас направиха кой знае какво...две дупки в дограмата,парче кабел с нито сантиметър аванс,настройка и чао. Аз все ще го оправям ,че така го пуснаха,че прозореца за да го затворя намествам кабела. Но чаках топло да стане,да боядисам дограмата и тогава да го прихвана.
kam34 - специалист
Проблема е решен:
РК 75-5-341А Гамакабел.
  • 1
  • 2

Тема "Коаксиален кабел за полагане в стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: