• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
prascho написа:
Какво ви е впечатлението и мнението за тези плочки:

http://www.gaudi-ds.com/product/527/plo ... 25x33.html

Допадна ми комбинация Омега Бейдж за стени с Омега Марон за под. Плочките се произвеждат в бг завод по испански стандарт. Прави ли се от бяла глина. Цената е притеснително ниска, но уж качеството им било на доста добро ниво, чак изнасяли за Испания. Стенните плочки обаче са 25х33, а фриза е 25х4. Ако ги завъртя да ги разположа хоризонтално ще избяга фриза.

Също така си харесах испански гранитогрес Pirineos 33x33 за външни тераси, но второ качество. Изглежда е клинкер, стабилен, някъде около 10 мм. Има ли място за притеснения от второто качество? Човекът, заяви, че измененията в размерите по-скоро са съвсем незначителни, до някъде налични изменения в структурата. Ако има проблем със качество в структурата това не би ли довело до проблем със здравина, надежност при експлоатация? Изглежда доста по масивен от останалите продукти в големите магазини.
От снимка впечатление не може да се добие!Фриза е хубаво да съвпада, но не е задължително условие. Относно гранитогреса, той трябва да е гарантирано - мразоустойчив.Масивността му е без значение, важно обаче е изпълнението.100% хидроизолация на пода преди поставянето на греса. Максимална плътност при лепенето от долу с лепило за външно полагане. Перфектна фугировка с фуга за външно. Ако площите са голями-разширителна(делатационна) фуга.
prascho - майстор
Мерси за отговора. Хидроизолация сложих още септември месец :). Терасите са малки, най-голямата е 8-9 м2.
prascho - майстор
привет,

Какво мислите за гранитените плочи, които се предлага в практикер? Намалени са значително /около 21 лв/м2/, като дебелината им е 8мм. Гланцирани са, биха ли били подходящи за външни тераси. Има парапет. Трябва ли допълнително да се обработят с препарати да не попиват вода и зимата как ще е положението с пързалянето? Някои купувал ли е от тях?Впечатления?

Видях сифони като бутон т.е затворени са и ако искаш да ги ползваш като сифон се отварят. Струват ми се подходящи за тоалетна и сухата част от банята. Има те ли впечатление дали са качествени и в последствие дали бих имал проблеми с дългогодишната им употреба?
VLADO66 - майстор
Зa външно зaдължитeлно бeз глaнц.Нe сe нуждaят от обрaботкa.Зa сифонитe нямaм впeчaтлeния.
chapara - майстор
Зa външно зaдължитeлно бeз глaнц.Нуждaят се от обрaботкa.Зa сифонитe имам кофти впeчaтлeния.

:wink:
VLADO66 - майстор
Чaпaрa,с кaкво обрaботвaш грeсa/мaй сe имa впрeдвид покритиeто/ :?
prascho - майстор
Мраморът се обработва с вакса с цел да не попива вода тъй като потъмнява. Гранитът в практикер е с гланц и тогава навярно не се минава с препарати. Не разббрах какво им е кофтито на сифоните?
chapara - майстор
Владе, аз чета и отговарям
гранитените плочи
, но не и гранитогрес :? .Колко е гранит все тая , ако е естествен камък, пак пие вода, ако не е камък автора да се коригира, защото чета м/у редовете :axe:

Сифончетата се затварят-отварят няколко пъти и после къртиш клапата и я няма :wink: Просто наблюдения , нищо повече :-D
VLADO66 - майстор
Аз по дeбeлинaтa прeдположих чe стaвa думa зa грeс,a по цeнaтa можe дa сe прeдположи зa китaйски грaнит, aмa тaм отивaмe нa дeбeлинa 2см. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: