Всички въпроси за вилата.
hamorphis - напреднал
Здравейте,

Имам следния проблем. Част от тавана на малко мокро помещение се намира на открито. Отгоре има поставени някакви камъни, но с течение на годините са се "разбрицали". Сега всеки път като завали як дъжд, водата се събира там и даже според мене минава през бетонна плоча и скапва тавана на помещението. Тук има много снимки на обекта. На снимките се вижда как бетонна плоча е започнала да се дезинтегрира.

Тръся решение на проблема. Това, което си мисля е, че отгоре може да се циментира направо върху камъните, като се направи лек наклон към ръба на терасата, за да се отича водата. На 2-та ръба на терасата може да се сложат и улуци, за да не подлива водата върху стените.

Тотално бос съм в занаята (няма да го правя аз), но събирам идеи за най-евтиното решение. Естетиката не е от никакво значени -- просто искам да я спра тази вода да не тече в помещението.

С какво да покрия терасата? Цимент? Разни битумни мембрани? Нещо друго?

Моля споделете вашия опит и ми дайте идеа как да си реша проблема най-бързо, тъй като сме пролет и се изсипват нечовешки дъждове на това място.

Благодаря ви предварително.
VLADO66 - майстор
Предполагам,че камъните са се разхлопали и е редно да се махнат и използват на друго място.Правиш замазка с наклон навън,две ръце циментова хидроизолация/най-малко 28дни след замазката/ и отгоре някакъв гранитогрес ,като е хубаво да облечеш и челата на терасата.Цокъла на терасата трябва да е минимум 30см./цяла плочка/
hamorphis - напреднал
VLADO66 написа:
Предполагам,че камъните са се разхлопали и е редно да се махнат и използват на друго място.Правиш замазка с наклон навън,две ръце циментова хидроизолация/най-малко 28дни след замазката/ и отгоре някакъв гранитогрес ,като е хубаво да облечеш и челата на терасата.Цокъла на терасата трябва да е минимум 30см./цяла плочка/
Тази замазка от най-обикновен цимент или нещо по-специално?
VLADO66 - майстор
Цимент/пясък-1към3 и за тази площ 1л водно стъкло в бъркалото.
hamorphis - напреднал
VLADO66 написа:
Цимент/пясък-1към3 и за тази площ 1л водно стъкло в бъркалото.
Благодаря ти.
valqk - специалист
Да използвам и аз темата. Имам подобна ситуация. Помещение под тераса. Терасата е с мозайка, която е напукана и в помещението тавана става мокър като вали много. Тъй като искам да изолирам и плочата, мисля да направя така:
1. Слой битум, залепен за мозайката
2. 5см фибран
3. Гранитогрес/плочки издържащи на замръзване.

Някой правил ли е такова нещо и така ли се прави или бъркам?
VLADO66 - майстор
Ако искаш само хидроизолация на мозайката има безцветни хидроизолации-например Vandex sealer ac,също така Sika имат подобни продукти ,а и други фирми.А ако искащ да направиш ТИ вече въпроса е друг-полагаш Фибран на мозайката,над него армирана замазка с съответния наклон и след нея хидроизолация.Ако хидрото е на битумна основа се полага защитна замазка над нея,а ако е на циментова основа може и без защита стига гранигогреса да бъде положен с нужното внимание така че да не нарани хидроизолацията.
valqk - специалист
Май ще е фибран, замазка-водоизолационна-гранитогрес.
Някаква идея какъв фибран да взема като плътност и дали има нещо по-специфично?
Каква водоизолационна замазка да сложа, някой има ли наблюдения на обект > 2години?
Много благодаря!

Тема "Външна хидроизолазия на тераса." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: