Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
Само измислете закрепването между оста на мотора и боргията.
heaton_asd - специалист
Ако всичко друго събера-най-лесното ще е да закрепя свредлото.
Начини много ако имаш малко мисъл.
Давам 1 пример-мога и повече,ако мотора и свредлото са ми в ръцете: С металния писец от химикал-след като след нагряване му се махне "Сачмата" отпред, след което с силно лепило/или калайдисване/ и свредлото ще си стой там.
hidrazin - майстор
Ще си стои докато го счупиш.И после пак запояване?А диаметрите на оста и писеца съвпадат ли?
И все пак да попитам - у вас някаква ръчна дрелка нямате ли?
:partyman:
heaton_asd - специалист
hidrazin написа:
Ще си стои докато го счупиш.И после пак запояване?А диаметрите на оста и писеца съвпадат ли?
И все пак да попитам - у вас някаква ръчна дрелка нямате ли?
Ръчни дрелки у дома има 2, уви и 2те са ловешки големи-общо взето груба работа-мислил съм вариант има мини патронници които се захващат с големия патронник и така.Най-евтиния мисля, че беше 30-40 лева преди 1 година ги гледах.
А колкото за диаметрите- и писците са с различни размери.
То за тези размери на подобието на патронник- ако поялника ти е загрял разликата между разпояване- запояване на ново свредло няма да е 30 минути.
Тази идея я взаимствах от мини бормашина в техникума навремето-мисля че бургията беше 0.5/не съм сигурен/-после бургията се заточва на шкурка както си е на място.
Иначе подобни "патронници" има и по зъболекарските магазини,както и бракувани от златарски ателиета но те вече са ларж :lol:
hidrazin - майстор
И какъв е проблема с големите дрелки, освен този че са груби?
heaton_asd - специалист
Малко на чат го ударихме за което се извинявам.Та освен , че на моите/http://zkdoverie.com/uploads/product_75 ... e171a6.jpg/ не може да се захване малко свредло- как се пробиват малки платки без стенд?
Тежестта на бормашината ако се отпусне да се забие под платката-или може да се сдъвче отвора, или в най-лошия случай се чупи свредлото.
hidrazin - майстор
На опашката на малкото свредло се навива меден проводник плътно, навивка до навивка.След това няма проблем да се хване в голям патронник.
И защо бормашината да се отпуска върху платката - може и обратното.Хващаш я здраво и само приближаваш платката към бургията.
Като ученик така съм пробивал.Тогава по магазините имаше само едни пластмасови дрелки PIKO, ама си бяха дефицитна стока.
Пробивал съм и с ръчна дрелка (без ток, механична). Ако ползваш зъболекарски борчета няма нужда да навиваш нищо и са по-здрави.
Успех!
miroton - майстор
Ще имаш проблеми с биенето на свредлото ,ей това се слага http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0% ... 0%B3%D0%B0
Gnus - специалист
Аз пробивам с подобно моторче от касетофон. За патронник използвам втулка от лустер клема. Вярно, има биене, но върши работа. А тъй като самите моторчета от касетофони са много добри като центровка, нищо не пречи да се измисли нещо за баланс.
heaton_asd написа:
и аз се заинтригувах от темата, тъй като преди време бях решил да си правя, но отложих и досега така си остана :lol:
Разполагам с няколко стари принтера, я кажете пак какви трябва да са параметрите за да ми върши работа.
Не ми трябват разни чудеса, а само да може да пробива стъклотекстолит :razz:
Най-вероятно принтерите ти са със стъпкови двигатели, така че трябва да мислиш за управление.
kuger - майстор
Аз ползвам това. От едновремешните флопита.
Прикачен файл:
20120424_142534 (1077 x 807).jpg
Цангите са две, с различни отвори, от руска дрелка за платки от битака, но с калпав мотор.

За разкрой на платки, това, на голяма бормашина, но е много опасно.
Прикачен файл:
20120424_142556 (1077 x 807).jpg
Да добавя, и най-калпавия дремел става, като се навие подходяща тел на свредлото.
Руския мотор беше 12v/5w.

Тема "Аудио моторче: Мощност и съпротивление!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: