Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
tottenham - специалист
здравейте, предстои ми изграждане на ВиК инсталация в апартамент(в момента все още няма изградена такава). В тази връзка бихте ли дали каквито и да е идей, съвети и най-вече препоръки за инсталацията - видове, марки на тръбите, филтри и прочее. Засега мисля да използвам полипропиленови тръби, поне това което изчетох до момента .. е може би най-оптималния избор - лесен, надежден, евтин. Мисля да използвам и пречистващи филтри за твърди частици.
mladkal - майстор
явно е че сега ще къртиш и ше полагаш. не пропускай да си оставиш (закараш) тръба и до терасата, на която ще има бърза връзка за късо парче маркуч...миене на терасата, поливане на цветя..па ако щеш и капково...

ако ще усвояваш някоя тераска за мокро помещение (пералня -машина) ЧИСТА ВОДА- МРЪСНА ВОДА...
ако ще изграждаш локално парно(на газ) - съобрази..... инак ППР на закрито е екстра..надуй преди да зазидаш, подмажеш...
...и също(оскъпява) ама е удобно - на всяка чешма (умивалник) задължително спирателно кранче със филтър... същото важи и за съдимиялна, бойлер; проточен такъв; ....както на топла-така и на студана вода. Удобството и направената инвестиция ще оцениш във времето.
Успехи и поздрави!!!
tdk 71 - специалист
ППР естествено.и както каза колегата надувай преди да замазваш. поне аз така правя
velsi - Почетен майстор
А бихте ли обяснили как правите надуването, че и аз ще правя подмяна на инсталация това лято?
STO-YAN - специалист
Връзваш инсталацията, пускаш водата и оглеждаш за пропуски.
Ако всичко е точно, правиш си една схема на водопроводната инсталация, по избрани от теб маркери/под, таван, ъглите от ляво и дясно и т.н./ и чак тогава замазваш. Схемата е необходима за последващ монтаж на аксесоари и др. Просто, лесно и спестяващо много ядове! Успех!
tdk 71 - специалист
А бихте ли обяснили как правите надуването, че и аз ще правя подмяна на инсталация това лято?

с мека връзка между извода на студената и на топлата вода
на мивката да речем. остави я 24 часа макар че на ппр-ра ако е залепено добре няма да протече

Тема "изграждане на ВиК инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: