fox_vt написа:Има цяла отделна тема за легионелата във форума ако не се е затрила. Важното е че няма нито един заболял в България от нея.turistak написа:Я кажи за легионелата че ми стана интересно и каква е връзката със слънчевата система че не виждам такава?Christo написа:На нас всъщност не ни трябва вода много по-гореща от 45 градуса.Много добре казано, но моля да прочетете за Легионелата. Единственият начин за борба с тази бактерия е т-ра над 60 градуса.!!!
allberti написа:Защото по цял ден ме няма, а в къщата през цялото денонощие има три жени на различна възраст с ралични нужди по различно време. Ако изключвам нагревателя ще жертвам комфорта имС настройки на контролера мисията невъзможна. Дори и да си свързан с прогнозата не времето пак не става.По скоро някаква настроойка на INTIEL-а която за сега не ми хрумва каква да е
Единствения възможен начин за да няма дискомфорт с ползването на топла вода е последователно на бойлера да се върже проточен нагревател. И ако няма топла вода от солара той да я загрее на момента. Или пък ако не е достатъчно загрята само да я доподгрее.
При мен в случая ползвам газов котел с БГВ съвместимо със соларна система. Но принципа е същия. Даже първоначалната идея беше да ползвам електрически но по стечение на обстоятелствата минах на газовия. И малко съжалявам защото котела се оказа калпав и се наложи да му правя подобрения за да работи както трябва.
Така даже имаш още един плюс на системата, че не се налага да загряваш големи обеми от вода на ел. енергия и да ги съхраняваш относително дълго време. Едно е че има загуби въпреки, че на новите бойлери уж имат по добра термоизолация. От друга страна на другия ден примерно като пекне слънцето солара почва да си работи веднага а не след като си израсходил водата която си загрял на ток.