Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ganevson - специалист
Моля за помощ от някой който ползва Archicad15 и разбира от архитектура!
В момента правя изменение на проекта по време на строителство на двуетажна къща.Моля някой , който разбира да ми даде идея за идеен проект на приложения файл. Да промени фасади,покрив,прозорци,цветове,интериор и каквото си иска по негово виждане и да ми даде мнение и съвети.Надявам се да има в този форум архитекти.

Ето и архива за Archicad15 линк за изтегляне:

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=eb3cc88d03

Прикачен файл

untitled.GIF
untitled.GIF (34.24 KиБ) Видяна 5289 пъти

Прикачен файл

plan1661.jpg
plan1661.jpg (38.12 KиБ) Видяна 5292 пъти
Последна промяна от ganevson на съб апр 28, 2012 9:03 am, променено общо 2 пъти.
jekasus - майстор
Баси грозното нещо :lol: Сори за излишния спам
Бай Член - специалист
ganevson написа:
Причината е претупана работа от страна на "архитекта" който се оказа архитект без архитектурно образование. Изготви ми много слаб архитектурен план (тип трафо-вила),започнах строеж и спрях и няколко месеца се опитвам да променя плана за да изглежда по-добре.
Е как си получил разрешително за строеж от архитект без диплома и как след получено разрешение ще внасяш изменения по проекта в движение?
Нещо не ми се връзват нещата.
ganevson - специалист
Бай Член написа:
ganevson написа:
Причината е претупана работа от страна на "архитекта" който се оказа архитект без архитектурно образование. Изготви ми много слаб архитектурен план (тип трафо-вила),започнах строеж и спрях и няколко месеца се опитвам да променя плана за да изглежда по-добре.
Е как си получил разрешително за строеж от архитект без диплома и как след получено разрешение ще внасяш изменения по проекта в движение?
Архитекта беше някакъв конструктор който прави проекта и с приятелско архитектурно бюро му подписват и легализират проекта.Архитекта в общината си има диплома за архитект. Просто човека който ми проектира къщата няма архитектурно образование а прави планове за къщи съвсем посно.
Изменението на проекта по време на строителство си е съвсем позволено.Изготвя се нов план с измененията,внася се в общината и се продължава със строежа по изменения план.
Архитектът, конструкторът и строителния надзор са неизменна част от процеса на строителството, също като инвеститорът и изпълнителят. Всяка по-съществена промяна би трябвало да се съгласува с тях и особено с архитекта, защото само той е наясно в детайли с проектираната от него сграда. Срещу съответното заплащане всеки архитект е склонен да направи всякакви промени в проекта в рамкте на закона, но само преди те да се извършат.
ganevson - специалист
jekasus написа:
Баси грозното нещо :lol: Сори за излишния спам
Така си е. Който може да го направи по-добре нека опита.
Pooh - майстор
Бай Член написа:
Просто е - на n-тата промяна на вече приетия проект, на архитекта му е писнало е се е превърнал в "Самозванец" :-D
Бай Член - специалист
ganevson написа:
Архитекта беше някакъв конструктор който прави проекта и с приятелско архитектурно бюро му подписват и легализират проекта.Архитекта в общината си има диплома за архитект. Просто човека който ми проектира къщата няма архитектурно образование а прави планове за къщи съвсем посно.
Изменението на проекта по време на строителство си е съвсем позволено.Изготвя се нов план с измененията,внася се в общината и се продължава със строежа по изменения план.
Архитектът, конструкторът и строителния надзор са неизменна част от процеса на строителството, също като инвеститорът и изпълнителят. Всяка по-съществена промяна би трябвало да се съгласува с тях и особено с архитекта, защото само той е наясно в детайли с проектираната от него сграда. Срещу съответното заплащане всеки архитект е склонен да направи всякакви промени в проекта в рамкте на закона, но само преди те да се извършат.
Не че много разбирам, ама ти къде гледа кога прие 'постния' проект?
И пак не че много разбирам, но съм виждал от време на време и Аутокад и Арчикад та се зачудих, твоето образование какво е та така смело искаш да проектираш нещо в което смяташ да живееш и то по-добре от 'постния' архитект?
Айде, другите питат за бани, плочки, пържоли - все неща които трудно ще ти паднат на главата.
ganevson - специалист
Бай Член написа:
ganevson написа:
Не че много разбирам, ама ти къде гледа кога прие 'постния' проект?
И пак не че много разбирам, но съм виждал от време на време и Аутокад и Арчикад та се зачудих, твоето образование какво е та така смело искаш да проектираш нещо в което смяташ да живееш и то по-добре от 'постния' архитект?
Айде, другите питат за бани, плочки, пържоли - все неща които трудно ще ти паднат на главата.
Нищо не разбирам от архитектура приятелю.Електротехник съм. Но конструкцията (бетон, желязо) е запазена до кота 6.40. Всички изменения ще съгласувам с конструктора който е грамотен човек.
ganevson - специалист
Моля модераторите да закрият темата
ganevson - специалист
Ето до къде съм стигнал
Днес пристигна дървения материал за покрива и утре ще мине през абрихт и почваме коването с майсторите. Направил съм стоманобетонни греди, за да имам широко подпокривно пространство, върху които ще легнат столиците и покривната конструкция.
Някой да даде мнение за вид улуци и къде и как се слагат под керемидите за да има вентилация на покрива с двойна скара.
Как се кове правилно челната дъска на стрехата пак заради вентилацията?

Прикачен файл

P4110184.JPG

Прикачен файл

DSC001461.JPG

Прикачен файл

DSC001471.JPG

Прикачен файл

DSC001441.JPG

Прикачен файл

DSC001431.JPG

Тема "Помощ за идеен проект с Archicad15" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: