• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stiv1961 - майстор
Накратко- с комшиите се разбрахме покрива на тяхната лятна кухня да е продължение на моя покрив. Но майсторите ги убедили покрива да им едноскатен. Иии наш,те резнали моите греди и ги оставили на временни подпори от стоманени тръби. Как да процедирам- трябва да подпра някак си гредите и да изолирам частта между тяхната стена и моя покрив. Ето снимки, ако има нещо неясно пак ще снимам:

Прикачен файл

280420121681.jpg

Прикачен файл

280420121682.jpg

Прикачен файл

280420121683.jpg
VLADO66 - майстор
Писaл съм ти в огрaднaтa тeмa.
stiv1961 - майстор
Моят покрив е двускатен/ вдясно/, а на комшията- едноскатен. Пускам още една снимка, въпроса ми е как да изолирам тази част между двата покрива :? и да подпра моите греди -4 на брой :? От другата страна положението е същото.

Прикачен файл

290420121685.jpg

Прикачен файл

290420121684.jpg
VLADO66 - майстор
Бая гнило има-билната греда,скарата,ребра.Гледам има текло отдолу-това без основна реконструкция няма да стане.
stiv1961 - майстор
Билната греда и ребрата ще ги сменя. Мисля да разкъртя тухлите на съседа и гредата и ребрата да стъпят на зида. Как да изолирам между двата покрива, с ламарина закована на неговата хоризонтална греда и огъната над моите керемиди дали ще стане :? а върху ламарината и керемидите самовулканизираща лента?
VLADO66 - майстор
Мисля че не е добра идея да стъпиш върху тухлите на съседа-тези циментови тухли много лесно се схрускват,пък и това са си два покрива с различни посоки на на натоварване..По добре си направи конструкция и си ги подпри с попове.Билото го изравни с най-високата точка на съседния покрив,направи ламаринени улами,които да затворят билото на съседа отгоре,да се спускат надолу и да влизат под твоите керемиди.Ламарините на билото може да ги захванеш с пяна за билните керемиди на съседа и с пирони за хоризонталната му греда.
schuldiner - майстор
Слагай постоянни попове на мястото на подпорите и не се занимавай повече. Тези такова лайно са ти изсрали, че няма оправяне. Освен ако не си преработиш целия покрив по съседския.

ПП Правиш покрива трискатен - частта към комшията със съшия наклон като неговия покрив, ама на нивото на зида му... Да му чуем и на него гласа в този форум "какво да правя сега?" На него пък ще подскажем да си вземе два кошера, че да го споменаваш всеки път като си край басейна...
Честно, голямо малоумие е това!
Вадим Владимиров - специалист
И в допълнение към колегите и самия детайл.
Прикачен файл:
SAM_0274.jpg
SAM_0274.jpg (78.58 KиБ) Видяна 4158 пъти
stiv1961 - майстор
Те комшиите не са виновни. Дойдоха си от Италия за една седмица, събрахме се с тях и майсторите и се уговорихме за всичко. После си заминаха, а и мен ме няма там и майсторите решили, че така им е по- лесно. Като разбрали какво викане беше оня ден ми се обадиха от Италия и двайсе минути ми се извиняваха и ми обещаха като се върнат на 01.08. ще оправят всичко. Да ама на мен не ми се чака, ще го правя с попове и улама. Пък те като си дойдат ще почерпят :drinkers:
goshob - специалист
Здрасти,
Не знам какви са били "великите" майстори, които са сътворили това творение на покривното изкуство, но ми се струва, че ще береш ядове. Като си подмениш билото, имам чувството, че горе между двата покрива ще се получи един триъгълник, който трудно ще се затвори. Дано се лъжа защото не мога да преценя точно от снимките.
Аз имах подобен проблем миналото лято, но нямаше кого да псувам защото грешката си беше моя :x . Затворих го с едно парче ламарина, ама се наложи доста рязане, натамъняване и пяна.
Успех! :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с различни нива на покриви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: