Напишете въпрос свързан със санирането.
dodo2000 - специалист
Установих че за всичко е използвано 20 кг. лепило Денел, понеже премерих чувалчето и има останали около 5 кила. Толкова има и от мазилката, а от замазката има едно кило оставено. И все пак дали за по-сигурно да не сложа тука таме някой дюбел за по сигурно, че знам ли от тия 20 кила къде колко са сложили.
dodo2000 - специалист
След по-малко от година от както е сложена изолацията от пред се отлепи. Търсих ги тези същите майсторчета по телефона и те ми викат "ооо ние вече не се заниамваме с изолации, занимаваме се с търговия, продадохме въжетата и не може да ти помогнем".
Та ще трябва поради липса на финанси аз да си оправя нещата. Отлепило се е по цялото протежение най-отгоре където съм оградил на снимката. Бихте ли казали какво е нужно да се направи за да заможе да укрепя изолацията да не вземе при следващия силен вятър да падне.
Изображение
fox_vt - майстор
Ако можеш да стигнеш до там сложи няколко дюбела ако трябва алпинисти варианта е да гътнеш всичко и да направиш нова както трябва,не е евтино но ...
dodo2000 - специалист
До тази най-горна част, която се е отлепила имам достъп по цялата й дължина. Как точно да изпълня манипулацията? Взимам ударна бормашина и пробивам през изолацията стената. Обаче след като сложа дюбела той ще стърчи. Мога ли с нещо да изчегъртам замаската на местата, където искам да сложа дюбелите и после да положа нова замаска?
marian1 - майстор
Ужаст! У-у-у-у-жас-с-с-ст!
Ами ей така на първо четене ми идва - вземи един перфоратор от приятел, или си наеми срещу някой лев. Взимаш една бургия фи 8 или фи 10 и започваш да дупчиш отвътре на вън, бавно и внимателно - за да не изхвърлиш ТИ. След това взимаш един пистолет с ПУ пяна и впръскваш. При избора на ПУ пяна, се водиш от етикета - да не се раздува - търси във фирмените магазини - така хем ще си запазиш ТИ хем няма да се претрепаш - после с една шпакличка само си замазваш отворите. И да сложиш дюбели отвън, те ще са само на най-горният ред - значи хем ще развалиш мазилката, хем само най-горе ще държи... все пак изчакай още мнения .....
VLADO66 - майстор
Имaм чувсвото чe от нaй-мaлкaтa вибрaция изолaциятa щe e долу.
dodo2000 - специалист
marian1 написа:
Ужаст! У-у-у-у-жас-с-с-ст!
Ами ей така на първо четене ми идва - вземи един перфоратор от приятел, или си наеми срещу някой лев. Взимаш една бургия фи 8 или фи 10 и започваш да дупчиш отвътре на вън, бавно и внимателно - за да не изхвърлиш ТИ. След това взимаш един пистолет с ПУ пяна и впръскваш. При избора на ПУ пяна, се водиш от етикета - да не се раздува - търси във фирмените магазини - така хем ще си запазиш ТИ хем няма да се претрепаш - после с една шпакличка само си замазваш отворите. И да сложиш дюбели отвън, те ще са само на най-горният ред - значи хем ще развалиш мазилката, хем само най-горе ще държи... все пак изчакай още мнения .....
Значи ако съм те разбрал правилно предлагаш да пробия дупки от вътрешната страна на стената - от стята навън и да напълня с нераздуваща се пяна пространството между стената и изолацията и по този начин ще се залепи изолацията за стената ли? Ако е така, то няма как от стятая да пробия дупки защото отвътре съм си лепил аз отново пак EPS изолация, после съм шпакловал и съм лепнал тапет.
Изображение

Чудех се дали не мога да ползвам ето тази горната част на изолация, където съм сложил черните точки и отгоре да пробия и да пълня с пяна и евентуално да хвана с дюбели.
Изображение
Изолацията идва малко по напред от прозореца и дали ще може позлвайки тази част да направя нещо?
jekasus - майстор
То файда от тази изолация никаква, цапни няколко дюбела отвън докъдето стигнеш с перфоратора и ги замажи с "минералката". От самолета няма да се вижда и поне пред комшии няма да се изложиш, че ти е паднала "грозотийка" от терасата.
marian1 - майстор
Ами правилно си ме разбрал за укрепването на изолацията. А ако все пак си решил да сложиш дюбели само там където стигаш, твоя воля - и балкона си е твой, и изолацията.За мен, моето решение е по-добро от твоето - понеже изолацията ще е хваната на повече точки - равномерно разпределени и от там - по стабилно - което значи по дълготрайно. Пък и няма да си нарушиш "завършека" на изолацията - мазилката. Балкончето отвътре винаги можеш да му смениш тапетчето - защото след ремонт съм забелязал винаги остава по някоя ролка. Ако пък няма, има латексче - което ти тонират, ако ти не можеш да си го напаснеш на цвят....
dodo2000 - специалист
Бихте ли казали как се води тази пяна за лепене на EPS да не взема нещо, което няма да ми свърши работа. Искам да попитам marian защо трябва да пробивам отвътре навън стената? Грешна ли ще е манипулацията ако пробия отвън изолацията и да вкарам пяната от външната страна? Имам достъп почти до цялата предна част на терасата и ще ми е по лесно да порибя отвън и после да замажа. А между другото благодаря за съветите, които давате. Радвам се, че има такива отзивчиви хора.

Тема "Лепене на EPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: