Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Виж сега, аз никога не бих го направил така, защото се смесват двете води и намалява топлата вода, която може да се ползва. И без това инсталацията не може да затопли водата кой знае колко. Слагането на бойлера хоризонтално, като е предназначен за вертикален монтаж, не е добра идея според мен. Над изходящата тръба ще остане слой топла вода, който въобще няма да може да се използва. Не случайно фабричните хоризонтални бойлери ползват по-често мантели за отопление вместо серпентини и изводите им са отгоре и отдолу по цилиндричната част. Нищо лично. Не го схващайте като заяждане. Поздрави и успех!
fox_vt - майстор
Ами нали и аз това казах че няма смисъл от изолация на тръбата вътре щото няма смисъл.Моя водосъдържател съм го сложил със наклон от 40 градуса горе долу но аз използвам водата гравитачно и няма абсолютно никаква загуба на топла вода от смесване със студена.
MamaMy - майстор
Ето го и моя аквариум. Мислех отдолу да си седи отворен, но май ще му резна едно дъно от фибран. Материала е преработени стари дограми.Освен лявата страница, всички бяха с размера на най-големия. Съответно съм им свалил, маджуна, стъклата , разглобени са по два срещоположни ъгъла, отрязани са на необходимата дължина и височина и на ново са направени сглобките. След това са изрязани стъклата, силиконирани и боядисани. Като работа 4 дни. Нови материали са само видии и силикон.
Не ми казвайте, че с винкел щеше да е много по-добре. Аз си го знам, но крайната цена не ми хареса, а нямам от къде да ползвам стари винкели.
milev5 - специалист
MamaMy написа:
Ето го и моя аквариум. Мислех отдолу да си седи отворен, но май ще му резна едно дъно от фибран. Материала е преработени стари дограми.Освен лявата страница, всички бяха с размера на най-големия. Съответно съм им свалил, маджуна, стъклата , разглобени са по два срещоположни ъгъла, отрязани са на необходимата дължина и височина и на ново са направени сглобките. След това са изрязани стъклата, силиконирани и боядисани. Като работа 4 дни. Нови материали са само видии и силикон.
Не ми казвайте, че с винкел щеше да е много по-добре. Аз си го знам, но крайната цена не ми хареса, а нямам от къде да ползвам стари винкели.
=D> =D> =D>

Относно тръбата за топлата вода,с 300 зора и новоизмислени инструменти съм я изкривил към най високата точка в бойлера(докато упря горната част на бойлера в това положение).
Като цяло съм доволен.След 5-6 часа добро слънце,направо си е гореща водата :),а през лятото сиг ще е вряла. :)
Последна промяна от milev5 на чет май 17, 2012 3:42 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Не очаквай прекалено много. И това е достатъчно.
milev5 - специалист
MamaMy написа:
Не очаквай прекалено много. И това е достатъчно.

И на това съм доволен утре,когато взема кабел за термометъра,ще постна и снимки на таблото с крановете. :)
milev5 - специалист
Тръбите и крановете не съм ги прихващал към стената за това се разминават,но това не ме бърка.
Темпермодатчика съм го натикал в най дългата тръбичка на фланеца и го намазах с термопаста.

Изображение
fox_vt - майстор
Тая снимка от кога е колега 46.6 градуса си е добре колко максимална температура си постигал?
milev5 - специалист
fox_vt написа:
Тая снимка от кога е колега 46.6 градуса си е добре колко максимална температура си постигал?
От 23 Май към 17 часа.Максимума стигна същия ден 51гр около 19ч мисля че беше.
fox_vt - майстор
Браво много добри стойности предвид опростената инсталация която си направил :-D

Тема "Няколко въпроса отностно "слънчев бойлер" от водосъдържател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: