• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Имам един любителски въпрос.
Защо ако свържеш фаза и "0" в контакта става късо? Нали тока идва от фазата минава през някакъв консуматор и същия ток се връща през 0? Не е ли същата работа ако сложиш един проводник м/у фаза и 0?

И ако някой може да ми даде точно определение за тариране(калибриране) на датчици?
Мерси.
sstefanov - майстор
Прочети няколко учебника по електротехника и ще разбереш. Форумите не заместват училището.
Да доста интересно...може би в езиковите гимназии трябва да се въведе и електротехниката заради такива неуки като мен и такива остроумни като теб приятелю. Думата "любителски" мисля че не напразно е сложена в първото изречение!
blv - специалист
sstefanov- Предполагам иска да каже, че във всяка една книга по електротехника, ще ти даде отговора на въпроса, защото от там се почва и после ............Мерки за Безопасност!!!
gogotattoo - специалист
Ще прощаваш, Nowak, но въпросът ти въобще не е любителски - любителите знаят какво е ток, а ти не знаеш. Все едно е да попиташ да ти обясним защо слънцето изгрява от изток, а не от някоя друга посока. И понеже смятам, че такива въпроси, с ниското си образователно ниво, са обидни за един форум, ще ти отговоря така - "Ако надникнеш в контакта и те удари ток, значи си охлюв."
gogotattoo написа:
Ще прощаваш, Nowak, но въпросът ти въобще не е любителски - любителите знаят какво е ток, а ти не знаеш. Все едно е да попиташ да ти обясним защо слънцето изгрява от изток, а не от някоя друга посока. И понеже смятам, че такива въпроси, с ниското си образователно ниво, са обидни за един форум, ще ти отговоря така - "Ако надникнеш в контакта и те удари ток, значи си охлюв."
А ти професоре защото се почувства обиден ли ми отговаряш толкова "умно" или защото и ти не знаеш отговора на "малоумния" ми въпорс? Заяждането с човек който не знае и пита съвсем нормално за да разбере е много долна изява. А за какво е тоя форум като ме пращате да търся отговора си в учебник по електротехника хахах ами аз ако искам да ходя да си търся учебници за да си отговоря на един прост въпрос ще питам ли тук бе умници.. А въпроса за тарирането и той ли е много ограничен и обиден?
Двама професори които явно много разбират вместо да го обяснят с 2 думи намериха за по-лесно с 15 изречения да ми кажат колко съм незнаещ ХАХА ...
ESPACE - майстор
Не е лесно да се обясни с две изречения, камо ли с две думи нещо, което за да бъде схванато са необходими поне начални знания в теорията на електротехниката.
bigdragon - майстор
nowak написа:
Здравейте!
......
Защо ако свържеш фаза и "0" в контакта става късо? Нали тока идва от фазата минава през някакъв консуматор и същия ток се връща през 0? Не е ли същата работа ако сложиш един проводник м/у фаза и 0? ........
Въпроса ти не е любителски, а профански и профанизираш собствената си тема.
Отговора на въпроса ти е в самият въпрос, от което личи че не си толкова бос в електротехниката и само провокираш колегите.
Нали тока идва от фазата минава през някакъв консуматор и същия ток се връща през 0
Да, но напрежението е вече друго...
Имах един преподавател по физика, която се учи и в езиковите гимназии, който казваше следното:
"Който не знае закона на Ома,
да си ходи у дома."
bayan - специалист
Да, но напрежението е вече друго...
Имах един преподавател по физика, която се учи и в езиковите гимназии, който казваше следното:
"Който не знае закона на Ома,
да си ходи у дома."[/quote]

сигурен ли си в това
а как действат дтз-тата неотчитат ли тази разлика и така да сработват

а причината е в СЪПРОТИВЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛИТЕ
tysonlkr - специалист
Ще се опитам да отговоря по най разбрания (простия) начин, дано дам отговора който търсиш.
nowak написа:
Защо ако свържеш фаза и "0" в контакта става късо? еми ти си ги свързал възможно най късо. По късо от директно свързване няма
Нали тока идва от фазата минава през някакъв консуматор и същия ток се връща през 0? да ток тече само през затворена верига
Не е ли същата работа ако сложиш един проводник м/у фаза и 0? Не не е същото. В този случай го няма консуматора. Проводника не е консуматор, той е с пренебрежимо малко съпротивление
Сега станаха ли по ясни нещата :wink:

П.С. По другия ти въпрос за калибриране на датчиците това е операция при която се сравняват с някакви еталонни, да се провери за евентуални грешки.
  • 1
  • 2

Тема "Basic Question и Калибриране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: