• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
batkotony - специалист
Привет!Не бях видял тази тема и пуснах в раздел "Ремонтирай сам" тема за зъбчат ремък на ел.аератор.Ето и цитат:
batkotony написа:
Колеги,скъса ми се зъбчатия ремък на аератора,който предава въртящия момент от двигателя до работния вал.Не съм наясно с магазините,в които се продават такива резервни части.Това по-скоро е консуматив всъщност де... :-D
Машината е Asgatec LV 1300 и е с два ремъка,свързани един след друг през редукторче.Логично е да сменя и двата принципно,но ако се окаже дефицит съм склонен и на половинчат ремонт... :)
Изображение
ПП.За София става въпрос... :)
dragozow - майстор
Каква марка е това?
shotik - майстор
Какво представлява елементът на моторна коса,който предава въртеливото движение на мотора към кордата ?Твърд или мек вал и разликата в тези коси ,които са с цяло рамо и тези със съставно/със сглобка /?

Мой приятел си купи коса ,която има сглобка и горната част при работа се загрява много повече от долната и се чудим защо е така ?
Чакам отговори !

Различно, при малките модели е жило, при големите кардан. Горе има съединител, загрява от триенето. Долу на пръта има ъглова предавка и периодично трябва да се гресира, примерно веднъж в годината. Моите коси също загряват там като работя.
shotik - майстор
Здравей dragozow,косата е нова и е ползвана един път,аз не съм бил там,с моя приятел се чухме по скайп и си поговорихме за тези неща.Той не е регистриран тук,но ще прочете какво пишем и надявам се да може да отстрани този проблем.
Имаш ли някакви чертежи ,от където да се види устройството на косата,може да не е същия модел,или ако трябва ,ще ти покажа снимки ?
dragozow - майстор
Имам, но не разбрах каква е машината. Ето при една Husqvarna как е, при другите не е много по-различно:
http://dox.bg/files/dw?a=5a555610c4
batkotony - специалист
dragozow написа:
Каква марка е това?
Asgatec LV 1300 ,тайванска ми излиза по нета че е,не се надявам да намеря оригинален,но според мен ремъка се ползва и за други такива машини-по брой и профил на зъбите мисля,че може да стане и от друга марка... :?
dragozow - майстор
В България няма да намериш. Направи друго, ние така правим като ни трябва ремък за някоя мотофреза, компресор или нещо друго в сервиза. Свали ремъка и отиди в магазин за авточасти, повечето имат и каталози. Намирал съм много странни ремъци за разни машини.
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
Привет на всички.
Имам електрическа резачка за дърва БОШ, която съм купувал преди 7-8 години. През това време съм нарязал 30-40 кубика дърва, но от 3-4 години не съм я ползвал. Вчера я извадих и отрязах две дървета по 20-ина см. След като ги окастрих реших да нарежа трупите , но резачката не тръгна- мотора само бръмчи ,а не върти. Разглобих я и установих, че е блокирал лагера, който се явява опора на ротора откъм зъбното колело предаващо движението към веригата.
Въпроса ми е какво да предприема в случая. Подмяна на целия двигател или само на ротора?
Публикувах последно мнение на страницата и (почти) никакви отзиви. :)
puh4 - специалист
Здравейте, някой може ли да ме светне каква е цената на ротор за флекс Sparky 125.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: