Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
skrijo - специалист
Здравейте .В един приятел видях как като пусне чешмата и тръгва водата веднага от помпата ,която била заровена на 8 м , имаше и филтър за пречиставане дребните частъци от водата .Някой ако е запознат повече може ли да каже как става и какво е необходимо ? Благодаря .
VLADO66 - майстор
Твоя приятел си е заровил хидрофор.Чудно ми е като му се развали какво копаене го чака :)
stiv1961 - майстор
Що, той и без това за нищо няма да става направо копае нова дупка и слага нов хидрофор :-D
batkotony - специалист
Е недейте така де,човека може да е спретнал някой скрита шахтичка например :? ...аз така съм намислил да направя,даже пусках тема преди няколко месеца къде има лаборатория за анализ на водата-хич да не е за миене и за пране ако става екстра ще е...Да не говорим,че лятото при нас всяка събота и неделя спират за по няколко часа да ремонтират уж нещо си... :axe:
stiv1961 - майстор
Дано, ама защо толкова дълбоко :? моя е на 70 санта от земята а смукателя е на 7.50 м.
skrijo - специалист
Имаше едно от горе ,което като отвориш крана на чешмата и започва да свети зелено когато е затворен червено .
skrijo - специалист
hidrazin написа:
Такова?
Изображение
:partyman:
Да и за какво служи ?
hidrazin - майстор
Направо цитирам:
Описание
Електронно управляемо реле за потока и налягането на флуида, със защита от работа на сухо и възвратен клапан. Изпалнение inline с вход и изход по вертикалната ос и резбово присъединяване G1. Готов за директно свързване към помпената част или монтаж на стена. Използва се за автоматичен контрол при помпени системи за повишаване на налягането и за водоснабдяване. Включване на монофазни помпени агрегати при падане на налягането под зададената стойност и изключване с времево забавяне на помпени агрегати след спиран на протичане на флуида. Флуидконтролът защитава системите от работа на сухо при недостатъчно ниво на водата, при покачване на напора на помпата над зададените стойности и при пробити или затворени тръбопроводи.
С една дума пресостат, възвратен клапан и защита от работа на сухо.Полезна и хубава работа.Аз лично си ползвам едно такова.Слагаш го към някоя
помпа и става хидрофор със защита от работа на сухо.Пък и от дясната страна дето не се вижда си има и манометър за налягането в системата и ако ти е
кеф може да го преместиш на лявата страна - там дето се вижда една дупчица.
:partyman:

Тема "Вода в чешмата от помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: