Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
Здравейте !
Мой съсед си купил през интернет такъв плот за вграждане втора употреба . Извика ме , защото от него излизали 5 проводника и се чудел как да го свърже .... :? :lol: Както и да е , явно предишния собственик не е променил конфигурацията в кутийката му и най-вероятно е бил вързал трите проводника за фаза /L/ заедно и така го е експлоатирал . Оправих го , свъзах мостовете и трижилен кабел , проверихме го дали работи и го оставих .
Обаче .... когато го занесъл на вилата и го монтирали и свързали , го включил да си изпържи яйца за проба и забелязал , че който и котлон да включи - другите един по един се включват и изключват периодично без да са бутани врътките - по негови думи - "стана като цветомузика" :lol:
Някой може ли да даде отговор на какво може да се дължи това ?
Към плота не е получил никаква документация , а и аз не съм чак толкова вещ по тях - да не би това да е някаква периодична проверка , която си прави , но да е прецакана , ....Питам , защото при първоначално подаване на напрежение - и четирите котлона се включват за 10-тина секунди и се изключват ...
fikata - майстор
Плотът има ли таймер ?
Да намери неговия модел тук
http://www.manual-bg.com/guides-%D0%9D% ... 43-40.html
Последна промяна от fikata на ср май 02, 2012 9:10 pm, променено общо 1 път.
докера - специалист
Не , поне не видях . И е с врътки , а не тъч ... ако това има значение ...

Гадното е , че всички лепенки са захабени до нечетливост и е невъзможно да се види нито модела , нито нещо друго ....
vk - специалист
Има някъде неправилно свързване. Първо вижте дали сте свързали точно към мрежата. Трите фази (трите кабела) следва да се вържат заедно при присъединяване към монофазна инсталация. В някои модели са дадени мостчета-месингови. Нулата и земята (PE). Ako e двужилна инсталацията и те се свързат заедно. Ako дотук е правилно влизаме навътре - не е по-сложно от печка с обикновени котлони (виж и картинката)
Изображение
докера - специалист
Вързването на кабела към плота го правих аз - 1,2 и 3 /L/ - сложих мостчетата . 4 и 5 /N/, отново с мост , и PE отделно / трижилен кабел / . Инсталацията е двупроводна със занулени контакти . Съседа ми каза , че човека , който е монтирал плота на място ,го е вързал с твърда връзка , N и PE заедно към Нула.
Аз съм любопитен дали има някакво електронно управление , което може да предизвиква този ефект :?
А плота е със същото разположение на копчетата като този на снимката , вероятно е и подобен или същия модел ....

Тема "Проблеми с плот Ariston Hotpoint ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: