Напишете въпрос свързан със санирането.
lordvlad - напреднал
Здравейте, имам няколко конкретни въпроси на които се надявам, че специалистите могат да ми отговрят.

Аз живея, в двуетажен тухлен блок строен преди осемдесет години и съм на втори етаж. Външните стени са около 30см тухли единички, като едната е западна а другата северна. На тавана имам вътрешна изолация от каменна вата 5 см и гипсокартон, но стените са без изолация, само вътре целия апартамент е облепен с гипсокартон. Зимата се отоплявам с камина на пелети на водна риза и общо взето се отоплява постоянно. Проблема е че от стените се създава едно доста неприятно студено течение и дори като показва 23 градуса не е особенно конфортно. Пода ми е плоча с дюшеме може би малко згурия между дюшемето и плочата.

Та към въпросите: Има ли смисъл да правя външна изолация след като съседите няма да си изолират тяхните апартаменти, и дали стените пак няма да ми изтиват и да се обезмисли външната изолация? Ако има смисъл от такава външна изолация, с какви материали да я правя (стиропоер -дебелина, и лепила и мазилки). Трябва да се има в предвид че и влажността в помещението е доста висока, защото блока е строен директно на земята и не искам да потъне апартемента в мухъл и влага след това. Моля за съвети от хора с опит, защото искам когато викна някоя фирма да имам конкретни изисквания за материалите и начина на полагане на изолацията.

Благодаря предварително!
Tsilkov - майстор
lordvlad написа:
Та към въпросите: Има ли смисъл да правя външна изолация
Ми ти сам си си отговорил ,че има много смисъл:
lordvlad написа:
Външните стени са около 30см тухли единички, като едната е западна а другата северна.
Проблема е че от стените се създава едно доста неприятно студено течение и дори като показва 23 градуса не е особенно конфортно.
От тук нататък въпросът е да сметнеш колко ще ти струва една наистина добра изолация на цялото ти жилище ,а не да правиш ежегодно безмислени кърпежи (като 5 см вата на тавана и гипсокартона по стените) от които само хвърляш по няколко хиляди лева на вятъра.

На първо четене спрямо информацията която даваш се нуждаеш от следните неща : поне 15-20 см. вата на тавана с пароизолация отдолу на ватата,поне 10-15 см стиропор по стените като трябва да захапеш и 1-1,5 м. от съседите , хубава дограма (троен стъклопакет) и да помислиш нещо за пода.

Тема "дайте съвет за външна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: