• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 132
Всичко за дърводелството
Sharkolia - специалист
jordano написа:
На снимката с глиганската глава ясно личи работата с длета, така че за какви 5 лева става въпрос. Има толкова безработни резбари, че е много пъти по евтино да се направят на ръка отколкото да се правят такива инвестиции. И колко хора си купуват стойки за трофей та да ти излезе сметката с толкова скъпа апаратура.
говорим за 6 лева ,а не за 5 лева . Няма 100 000 лева ,няма и ЦПУ машини има КОПИРНА ФРЕЗА ,който не знае кво е тва да напише в тубата и ще разбере от видеото за кво иде реч.
КФ(ще си позволя да съкращавам така КОПИР ФРЕЗАТА.баси то стана по -дълго :))) та КФ прави грубото издълбаване на дадената форма ,после пак е нужна дообработка с длета ,шкурки и тнт.
п.п. Снимки не съм качвал ,тва е копирано мнение от потребителят над мене.
п.п.2 ще си запазя правото да не твърдя ,че всичко е копирано ала имам своите съмнения съмнения ,които споделих с вас.
Както и да е момчета на ръка могат да се постигнат и по-добри разултати ,а ако тва е ръчна работа се извинявам публично на майстора. :prayer:
caffe_88 - специалист
Здравейте колеги някой правил ли е състаряване на дърво с холандерче и ако може да обясни стъпка по стъпка как се прави щото не съм праил до сега аз предполагам как се прави примерно колонката ако се състарява колонка се шлаифа с цел след това като се издърпа с холандерчето дасе получи контраст (шлайфано и надялкано)и след това издърпаното се изтърква със ситна шкурка зада се измазни малко и след това като се байцва се прошлайфа на места ръчно със шкурка.
alata_69 - специалист
холандерче?????
що е то?
снимка?
caffe_88 - специалист
Ти неможе да неси виждал ти просто може даго знаеш под друго име тря го снимам зада ти покажа абе претстависи една тесла добре наточена и с нея дялкаш по шлайфано детаилче само че холандера си е направен специално и само за такива работи някои го праят за по набързо с електрическо ринде та искам да разбера дали е такава процедурата кактоси мисля,
Sharkolia - специалист
caffe88, и мене ме отвя с тва холендърче. Незнам дали разбирам добре ала искаш да набраздиш дадено клонче по сечението му ? Ако е така къв ти е яда с телените четки за бормашина, байц на цялата повърхност ,после зашкурваш до момента в който байца остава само в канлите (или до момента в ,който те кефи най-много)?
Пробвай да намериш снимка в нета на тва холендърче...
alata_69 - специалист
:lol: :lol: :lol: холендерче зная какво е
и на мен ми мина през главата ама се сетих че е за ВиК
явно холАндерчето е др.работа :lol: :lol:
caffe_88 - специалист
Вие ме утепахте по вашия край несели състаряват външни дървени порти по тоя начин (аз съм от БАНСКО) или само с четки и дискова шкурка да питам аптекар какво е холандерче няма получа отговор ама дърводелец срам срам срам :lol: но аз неврярвам да не знаете просто под друго име го знаете.

п.с. ей са ще ви пратя снимка :) ...

Изображение

то е като минато с длето само че по провлачено.
Изображение
Sharkolia - специалист
Да си призная такъв инструмент виждам за сефте ,а Холендър ли е или банскалия незнам но гледайки резултата от обработката му веднага се сещам за ръчно ренде с тъпо острие ще ти свърши работа :)
alata_69 - специалист
замен това е цикла с дръжка
даже имам подобна
Sharkolia - специалист
alata_69 написа:
замен това е цикла с дръжка
даже имам подобна
колегата има право http://www.mannyswoodworkersplace.com/3097004.html
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75