Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чаро - Акълия
Lube написа:
силикона държи перфектно на гладки повърхности
Зависи за кой силикон говориш. Има силикон и силикон.
Единия държи на плочки, другия не държи...

Че става, става. Въпроса е трябва ли? Лепил съм стъклокерамика в/у латекс със силикон. Станаха 9 или 10 години и още си стои без проблеми. Тогава бях млад експериментатор- сега съм стар такъв :-D
На картона с квото и да го залепиш... все е тая. При къртене излиза хартията :-D Ако искаш и грунд (какъвто и да е) слагай, ако искаш лепи с онова лепило с "извънземната технология" :lol: пак хартията пада.
Lube написа:
виж лепилото прониква през картона и се хваща с гипса...
Туй недей приказва... :roll:
jekasus - майстор
Чаро написа:
Lube написа:
виж лепилото прониква през картона и се хваща с гипса...
Туй недей приказва... :roll:
Гаранция ти давам, но май го няма вече на българския пазар

Прикачен файл

Photo-0196.jpg
Photo-0196.jpg (13.68 KиБ) Видяна 3418 пъти
jekasus - майстор
В смисъл че, на третия ден, като залепиш плочка на картона с това лепило, при опит да се откърти :shock: остава само задната хартия, останалото е на плочката. Проверено лично няколко пъти.
Чаро - Акълия
Изкривяваме темата, но ми стана интересно - опиши го, силиконово ли е, циментово...
Не съм пробвал ,може и да съм пропуснал нещо.
prascho - майстор
jekasus написа:
В смисъл че, на третия ден, като залепиш плочка на картона с това лепило, при опит да се откърти :shock: остава само задната хартия, останалото е на плочката. Проверено лично няколко пъти.
В този ред на мисли... Къде остава шпакловката от мрежа и циментово лепило върху ГК???? Пречи ли на лепилото за плочки да стигне до ГК???
jekasus - майстор
Коментирах лепило, в който състав няма цимент, демек пълна синтетика :-D
Замрежвам само ъгли в банята , нацяло само при варианта "плочка върху плочка" за да спестя от скъпото лепило.
Предпочитам цялостна шпакловка(с мрежа или не) пред грунда, че не запечатва прахта, а го премахва. А и усещаш с маламашката евентуалните кривини, бабуни и т.н..
Ето пример от тези дни, с грунда бих ги опаткал тези ниши за 10-на минути с грунда.

Прикачен файл

DSC_0433.JPG
prascho - майстор
Пак сме побъллгарили нещата. :). Колко е скъпо това лепило и каква му е разходната норма. Трябва да е цяло състояние.

П.С. Това с замрежването само покрай ъглите звучи : Ако пада да пада цялата стена с плочките :-D . Каква е ролята на прахта при лепене на плочки върху ГК? Всъщност предпочиташ да шпакловаш всички стени от варова мазилка с циментова лепило и мрежа пред грундирането и качествено лепило за плочки. Звучи доста интересно :). Твоят труд явно е без пари. Ще те взема да ми правиш банята :).
lakosste - специалист
akrogaz написа:
Здравейте ,
Искам да питам може ли да залепя плочки със силикон на една стена в банята- стената е от е от ГК импрегниран и е идеално гладка и равна?
И с какъв точно силикон може да стане?
Благодаря предварително!!
Обикновен санитарен или универсален силикон.После ако сваляш плочка ще къртиш картона.С една дума става много здраво.

Тема "Лепене на плочки в/у ГК -може ли със силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: