Здравейте,
не успях да открия във форума информация за монтаж на дървен фазер на тавана!
Търся съвет за следния проблем-стара къща с таван-гредоред с рогозка, която е измазана. На места е паднала или доста напукана. Искам да затворя проблемните места. Не желая да ползвам в момента гипскартон за тази цел, защото предстои основен ремонт на покрива, но тази година не ми е възможен. В къщата обаче ще се живее през лятото и искам да подготвя поне една стая в приличен вид т.е. без дупка на тавана!
Чувал съм че може да се използва фазер (мисля, че го наричат още "пресована мукава"), които се приковавал към гредите и е бил достатъчно здрав! Никой обаче не може да ми каже, дали трябва да сваля цялата мазилка с рогозката и тогава да сложа фазера или да ги поставя директно върху тях. Тавана не е изглежда увиснал, гредите изглеждат здрави. Има течове и само на тези места са дупките в рогозката! Знам, че трябва да поправя покрива и след това да направя окачен таван (с изолация и т.н.), но в момента ми трябва бързо и евтино решение на проблема!
Предварително ви благодаря!
не успях да открия във форума информация за монтаж на дървен фазер на тавана!
Търся съвет за следния проблем-стара къща с таван-гредоред с рогозка, която е измазана. На места е паднала или доста напукана. Искам да затворя проблемните места. Не желая да ползвам в момента гипскартон за тази цел, защото предстои основен ремонт на покрива, но тази година не ми е възможен. В къщата обаче ще се живее през лятото и искам да подготвя поне една стая в приличен вид т.е. без дупка на тавана!

Предварително ви благодаря!