• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Gnus - специалист
Съгласен. Масата хора имат овча психика и смятат, че което повече се рекламира и е по-шарено, е по-добро. А и като е на аванта/кракнато, дребната душица умира от кеф.

Линукс малко по-късно се разви като ОС за редовия потребител, затова все още има малък дял.
montoya - майстор
Ще се самоцитирам, че ме мързи да го пиша цялото
Ох, я и аз малко да ъпна темата, че гледам не е писано отдавна

Някой го спомена по-напред, защо винаги темите Линукс вс Уиндоус са започвани като дискусии от линукс потребители, дал съм му едно плюсче на човека!?

Всеки път като видя в някой форум такава тема, а неминуемо веднъж годишно се пуска по една такава тема във всеки форум който посещавам си викам, сигурно вярно е много хубаво това мама му стара, що пък да не пробвам.

Деля 20ГБ дисково пространство и инсталирам, убунту, усу и още нещо си, дори и името му не запомних, мъча се седмица, две, три, форматирам дяла и си го добавям към останалите два на харда.

Вярвайте ми доста пъти се мъчих да мина на линукс, обаче не се получава и това е. При една от инсталациите имах проблем с разпознаване, ли драйвер ли или как там се казва на блутуут мишка и в интерес на истината писах в някакъв форум, хората ми дадоха работещо решение в рамките на деня, но пък която и дистрибуция да пробвах положението с безжичната мрежа наистина беше трагично.

На лаптопа ползвам 2 различни безжични карти, едната е броадком оригинално вградената 54 мегабитова и една Атерос 300 мегабитова. Интернет ползвам на едно място на което има двайсетина безжични мрежи и всичките са към края на обхвата, в случая от картината са 15
Изображение
С инсталираната "вирУс" седмица без проблем се закачвам за поне 4 от тия мрежи и имам интернет макар и доста слаб. С линукс ако успеех да се закача на някоя от мрежите вдигах банкет.

Та аз за мен си съм избрал уиндоуса, който вече 2 години работи на децата на компютъра както в деня в който го инсталирах, макар че вчера разчистих има-няма трийсетина инсталирани тулбарове, прогнози за времето, туне незнам си какво и ред други шитни дето ги пробутват покрай игри и програми.

Може би ще мина на линукс като дойде деня в който лоудърите на ДАЗ вече няма да бачкат и ще трябва да се плаща, но това е само може би!
cvetanmu - специалист
Gnus написа:
Съгласен. Масата хора имат овча психика и смятат, че което повече се рекламира и е по-шарено, е по-добро.
Не съм съгласен с това. Ако върнеш напред и прочетеш мненията се вижда, че всички писали, колко е лесен линукс са
или системни администратори или пишат приложения за линукс и уиндоус - е нормално е да познавате добре и двете операционни системи и да ви е лесно да се справяте с тях, но не всички са като вас и не всички искат като се приберат от работа да почнат да се ровят и да четат - как се прави това или как се инсталира онова ( изпитал съм го на собствения си гръб ).

П.П. Линукса е по шарен от уиндоуса :)
SHADOWAWS - специалист
cvetanmu написа:
Не съм съгласен с това. Ако върнеш напред и прочетеш мненията се вижда, че всички писали, колко е лесен линукс са
или системни администратори или пишат приложения за линукс и уиндоус....
П.П. Линукса е по шарен от уиндоуса :)
ААА НЕ! Не съм нито едно от тия неща!
По скоро съм човек дето "поназнайва" по малко повече от много сфери, опитъл това онова през живота, избрал подходящото, и развиващ се индивид с повече четене и правене на това онова......или накратко казано Хакерче съм :-D

П.П. До колегата дето е с вирус 7 : Днес това животно го гледах като теле в железница да му се не види! И още нещо към всички обаче:
Аре да ми хакнете Wi-Fi мрежите с софт на Мишисофт БЕЗ допълнителен софтуер! Повтарям - ползвайте ОС на Мишисофт САМО и разбийте достъпа до мрежата!
Няма как да стане, а с Линукс ИМА (цяла ОС за целта ;) )! :-D Ако искате, и клипче ще намеря (че сега не се сещам името на въпросната Линукс ОС).
cvetanmu - специалист
:) Е, с кое не си съгласен? Сам казваш " развиващ се индивид с повече четене и правене на това онова......или накратко казано Хакерче съм :-D " - да не си системен администратор но си вложил доста усилия за да разучиш линуксите . По - голяма част от хората не са готови да инвестират малкото свободно време, което имат в четене и ровене по форуми за да се научат, как да се справят с компа, но това не ги прави автоматично хора с овча психика или дребна душица. Има и хора пробвали от любопитство, но като се наложи да преборят някой проблем и се сблъскат с отзивчивите юзъри в линукс форумите много бързо се връщат на лесното :) .
danaildr - специалист
Аз от както имам компютър ползвам само Линукс. Умишлено не ползвам уиндоус, защото преди да имам личен компютър работех на такъв в работата ми. Да аз бях на повече от 20 години когато се запознах с компютрите и да аз искам да се развивам. Не съм системен администратор, не съм и програмист (самообразовам се в тази насока но не съм на ниво). Да търся решение което да е удачно. А удачно решение е това което ни позволява да работим по-бързо, с по-малко усилия и харчейки по-малко ... еми това уиндоус не се вписва почти никога. Единствено в случаите когато се ползва много специфичен софтуер. За всичко останало с уиндоус става по-скъпо, по-бавно с повече усилие. Е да да си краднеш някоя игра и да си цъкаш е идеално ... но аз не обичам да крада труда на другите. Абсолютно против софтуерните патенти съм, но уважавам решението на хората да продават труда си, а не да го споделят.

П.П.А най-лесно на линукс преминават т.нар. Windows PowerUsers и хората които никога не са сядали на уиндоус. Тези които са от типа КХ (кварталното хакерче дето краква офис пакета и слага лоудърче на седмицата ) не могат да преминат, защото се ръководят от навиците си, а не от логиката.
П.П.П. И обикновено тея теми не ги започват Линукс потребители, а потребители които се опитват да мигрират ... най-често тип КХ, които искат да докажат колко много грешим ние, че сме минали на Линукс и не сме си свалили последната седмица от маймунарника.
ArturDent - Почти Безобиден
danaildr написа:
... удачно решение е това което ни позволява да работим по-бързо, с по-малко усилия и харчейки по-малко ... еми това уиндоус не се вписва почти никога...
Да бе особено с по-малко усилия...
Като кажеш на баба Пенка Счетоводителката и на Мими Русата да пуснат един терминал и да напишат sudo su ...
SHADOWAWS - специалист
ArturDent написа:
danaildr написа:
... удачно решение е това което ни позволява да работим по-бързо, с по-малко усилия и харчейки по-малко ... еми това уиндоус не се вписва почти никога...
Като кажеш на баба Пенка Счетоводителката и на Мими Русата да пуснат един терминал и да напишат sudo su ...
Я накарай въпросните да ти пишат команди в RUN като са тооолкова на ТИ с бозите! Ще те подгонят с :axe:
danaildr - специалист
ArturDent написа:
danaildr написа:
Работата ми е свързана с подобни персонажи. Там където такива работят на линукс рядко се обаждат, че нещо не им работи, обаче колежките от тази категория които работят с уиндоус .... е сори ама през 2 месеца успяват да докарат компютъра до състояние да не запалва.
heaton_asd - специалист
Я се стегнете и се успокойте...
ВИНАГИ ЩЕ ИМА ХОРА КОЙТО ПРЕДПОЧИТАТ или windows или linux!
Всичко зависи от потребителя, аз на човек който за първи път работи с PC , не мога да му кажа :"Работи с линукс, защото е най-стабилен."
Каквото и да си говорим Windows е по-user interface friendly за нови потребители.
Няма нещо което не може да се направи нито с едната, нито с другата.
Колкото до колегата писал по-горе,че за 1 година пц с windows го докарвали до блокаж-извинявай, но това си зависи от "администратора"
Вкъщи съм с windows 7 -ПЛАТЕН, подчертавам го защото гледам, че се заяждате за това.С Kaspersky- трета година започва-абсолютно никакъв проблем нямам.За разлика, че с xp преинсталирвах на няколко месеца.

ПС:Да не кажете, че съм за Windows, и от линукс съм доволен-но просто няма смисъл да сравняваш крушка от 100W с крушка от 100w.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: