Мнения и въпроси за хола
ZEDYCUS - майстор
Дано кривината на стената да влезе в широчината на ламината, иначе ще трябва да пуснеш и още един ред под ъгъл пред този. При започване от другия край вече като стигнеш ъгъла ще имаш база за мерене. По лесно ще е за някой който слага за 1 път. Тъй си мисля.

Прикачен файл

shema.JPG
shema.JPG (14.96 KиБ) Видяна 7922 пъти
icemans - специалист
Ама така както си го начертал плоскостите ще са перпендикулярни на светлината. Аз мисля да са обратно - перпендикулярни на прозореца и успоредни на светлината ( те няма и да са много успоредни, тъй като прозореца е точно на тази стена която е под наклон - вижда се на снимката).
Subsa - специалист
kiroslavov,
Поздравления!
Chefo77 - майстор
icemans написа:
Аз мисля за клинове да използвам парчета от ламината, тъй като нямам други. Той е 7мм. А иначе за первази не съм говорил, но съм подготвил такива. И като стана въпрос и за лайсните - в стаята има и гранитогрес. Т.е. ламината на места ще граничи с него. Какво разстояние да оставям м/у ламината и гранитогреса? Същото каквото и до стената ли, т.е. 7мм?
Пак същото. Дори и да е повече, да не е повече от 12-13 мм, защото на 30 мм лайсна е добре да има поне по 6-7 мм място от двете страни, за да хване добре силикона.
Пък ти имаш 7 мм, но аз съм убеден, че стената ти не е перфектна, т.е. ще имаш и повече, и по-малко от 7 мм. Ти можеш да сложиш камичките на най-тесните места, така ще получиш повече от 7 мм на по-широките. Гледай фугата да не стане повече от 15-16 мм, защото первазът може да не го покрие. Особено ако е Arbiton Maxima LM60 - на 18-ия милиметър силиконовата му лента вече минава зад ламината :(
icemans - специалист
За какъв силикон говорим?
Chefo77 - майстор
Универсален, безцветен - и двете условия са важни. Може и със санитарен. Лесно се работи с него, лесно се чисти, държи здраво и е достатъчно гъвкав, за да издържи на движението на ламината нагоре-надоу (и настрани в някакви граници), без да изкърти горния слой.
Аз използвам най-често Soudal, Ceresit и Master.
Subsa - специалист
Аз си мислех, че лайсните се монтират с едни скоби, само.
icemans - специалист
т.е. лайсните се монтират със силикон, така ли?
Чаро - Акълия
Кои скоби?
:klatsch:

Весело е!

Лайсни или первази, кой за какво говори?
Chefo77 - майстор
Аз нямам право да бъркам лайсна с перваз, не ми е позволено някакси :) Много хора бъркат названията обаче - като не им е работа, нормално е. Аз по-горе съм обяснил кое е лайсна, кое - перваз :)
Лайсните се монтират или с пирон-дюбели, или със силикон (някои използват монтажно лепило). За мен вариантът със силикон е по-удачен в повечето случаи, но никой не е длъжен да се съобразява с мен все пак :)
А первазите - ако са предназначени ЗА монтаж с клипси (въпросните ламаринки) - се монтират с тях. Ако имат обаче кабел-канал, са с директен монтаж - през перваза се хваща, с винт-дюбел.

Тема "Рязане на ламинат под ъгъл." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: