• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
SongBird - специалист
Здравейте,

Имам едно кранче, което тече откъм свръзката. Значи това кранче го навивах няколко без да си имам кой знае каква идея как се прави - с много кълчища и много сила. Но явно ми "изплюваше"(термин, който научих от един ВиК майстор) кълчищата и все капеше. Та, после дойде въпросния майстор и той го нави. Държеше се по следния начин - капа ден два после спря. Така ден два. После се наложи да спирам водата да правя едно друго кранче. Вече се бях научил(?) от майстора и ми се получи. Ама това от майстора пак протече. Та развих го и го навих пак, но не ми излезе в правилната посока та го навих още един път.

Всичко на всичко 10на навивания има сигурно - част от тях с повечко кълчища и повечеко сила.

Това ме води до въпроса - възможно ли е да съм разбил резбата и вече да си тече? На кранчето резбата? На вътрешното (пвц с метална рeзба)??? Кое е по вероятното? Ако е кранчето ми е най-добре - сменям го и съм в играта. Ако е това в стената не ща да си мисля що за блъскане ме чака :/

Поздрави,
Георги
VLADO66 - майстор
Възможно e дa си прeвъртял вложкaтa в полипропилeнa.Нaрaни рeзбaтa нa крaнчeто с ножовкa дa нe ти бягaт кълчищaтa или смeни крaнчeто и горeописaното.
shotik - майстор
Ако не се е спукало кранчето,навий кълчище и го обмажи с някакъв силикон и навий - хем ще е лесно,хем силиконът ще залепи кълчището,а и няма да пропуска вода,а когато се наложи да го развиваш ,пак ще е лесно.
SongBird - специалист
VLADO66 написа:
Възможно e дa си прeвъртял вложкaтa в полипропилeнa.
Понеже надеждата крепи човека - ако бях превъртял вложката нямаше ли да шурти повече? В момента е някъде към 25мл на денонощие(това на око, подложил съм му една купичка). Не, че нещо ама това ми е най-лошия вариант :/
VLADO66 - майстор
Взимaй ножовкaтa и дeйствaй -можe кaто нaвиeш кълчищaтa здрaво зa рeзбaтa дa ги топнeш в блaжнa боя и нe прeнaтягaй крaнa.
Gnus - специалист
Мисля, че не си превъртял вложката, защото тогава щеше да се върти съмнително лесно.
Кранчето по всяка вероятност ти е с цилиндрична резба, а вложката в полипропилена - конус. Затова колегите са ти предложили намазване. Послушай ги.
EDI - майстор
Напълно възможно е и вложката да е спукана, случвало ми се е при пренатягане или много кълчища и с много сила да се пукне брозна.
montoya - майстор
VLADO66 написа:
Взимaй ножовкaтa и дeйствaй -можe кaто нaвиeш кълчищaтa здрaво зa рeзбaтa дa ги топнeш в блaжнa боя и нe прeнaтягaй крaнa.
Иииии за кво тая боя да слага :?
Майко мила :lol:
Junak - майстор
Е как за какво - за да не може след време въобще да го развие. Абе вие за тефлонова лента не сте ли чували? :? Кълчища се слагаха на онези подцинковани тръби от едно време.
montoya - майстор
Junak написа:
.... Абе вие за тефлонова лента не сте ли чували? :? Кълчища се слагаха на онези подцинковани тръби от едно време.
Червеничкото е излишно :)
Доста са предимствата на кълчищата пред тефлоновата лента, но това е друга работа на която не и е мястото тук да я разискваме
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е да съм разбил резбата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: