Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
maddog9 - помощник
Здравейте,

Необходима ми е помощ. Имам стар диван - разтегателен. Дивана е много тежък и тъй като механизма му не работи, а се налага да го преместя, се опитвам да махана механизма, но не успявам. Дали може да ми помогнете с идея как да махна механизма(без флекс), прилагам снимки на механизма. Там където съм означил трябва да се счупи...така поне аз мисля .. но не успявам за сега. Благодаря !!!

Прикачен файл

IMG302.jpg
IMG302.jpg (116.76 KиБ) Видяна 2454 пъти

Прикачен файл

IMG303.jpg
IMG303.jpg (102.7 KиБ) Видяна 2456 пъти
Gnus - специалист
Винкелът, върху който "лежат" червените стрелки, трябва да е свързан с болтове към страничните вертикални плоскости. Огледай за такива болтове, ако трябва вдигни дивана, за да погледеш от долната страна. Най-вероятно ще ги видиш откъм гайката, а главата на болта е с квадратна шийка под тапицерията.
Даже май на снимката се вижда единият от тях, закрит от лявата стрелка.
piron45 - майстор
Като гледам механизма е доста масивен в сравнение със сегашните боклуци. Защо не се опиташ да го направиш да работи. Не вярвам да е толкова сложно или невъзможно.Аз това бих направил, вместо да го изхвърлям.
naB4o - специалист
Аз съм разглобявал подобни и са както каза колегата от 2ри пост.
Gnus - специалист
piron45 написа:
Като гледам механизма е доста масивен в сравнение със сегашните боклуци. Защо не се опиташ да го направиш да работи. Не вярвам да е толкова сложно или невъзможно.Аз това бих направил, вместо да го изхвърлям.
+1
iva6ki - специалист
Обърни го надолу с облегалката и има гайки обикновенно 2 или 3 се отвиват и изпада,
ключ 13 ако не се лъжа а ако са ти здрави пруьините си заслужава да се прави иначе
е мъка :)

Тема "Необходима ми е помощ-стар диван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: