heaton_asd написа:Я се стегнете и се успокойте...Колкото и добър администратор да си, нямаш контрол над бутона за рестарт, повярвай ми, някои хора просто не могат да боравят с компютри и това е. При най-малкия проблем натискат бутона да се рестартира и след няколко такива интервенции уиндоуса се скапва. Колкото за това че уиндоус бил по-приятелски настроен ... е не е така. Причината ти да препоръчваш на познатите ти уиндоус е само една. И това е, че ако ти се обадят с проблем и са на линукс, не можеш да им решиш проблема по телефона. С уиндоус обаче можеш, защото дългата ти работа с уиндоус ти е изградила визуална памет къде и как изглеждат бутоните и менютата. За това подсъзнателно предпочиташ да им препоръчаш това.
ВИНАГИ ЩЕ ИМА ХОРА КОЙТО ПРЕДПОЧИТАТ или windows или linux!
Всичко зависи от потребителя, аз на човек който за първи път работи с PC , не мога да му кажа :"Работи с линукс, защото е най-стабилен."
Каквото и да си говорим Windows е по-user interface friendly за нови потребители.
Няма нещо което не може да се направи нито с едната, нито с другата.
Колкото до колегата писал по-горе,че за 1 година пц с windows го докарвали до блокаж-извинявай, но това си зависи от "администратора"
Вкъщи съм с windows 7 -ПЛАТЕН, подчертавам го защото гледам, че се заяждате за това.С Kaspersky- трета година започва-абсолютно никакъв проблем нямам.За разлика, че с xp преинсталирвах на няколко месеца.
ПС:Да не кажете, че съм за Windows, и от линукс съм доволен-но просто няма смисъл да сравняваш крушка от 100W с крушка от 100w.
Другото което плаши новаците от линукс, са думите на разни хакерчета, че линукс е много сложен (явно 4 годишните са генийчета щом се оправят с тая сложнотия).