• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro_vn - специалист
Доколкото разбрах от сметките - гориш 12 тона нискокалорични въглища по 200 лв./тон.
С пелети средно качество ще гориш 5-6 тона пелети по 300-500 лв/тон. - зависи на каква цена и по кое време на годината ще ги купуваш.
Ако се заредиш навреме, като цяло мисля че ще ти излезе малко по-евтино.
ОБАЧЕ ЩЕ СПЕСТИШ ОГРОМНАТА ХАМАЛОГИЯ С ВЪГЛИЩАТА.
digitalpr - специалист
Привет! И аз май съм пред слагане на етаровска горелка GP20+ на VIADRUS U22. Вашите горелки нон-стоп ли работят, или се включват и изключват в определени часове от денонощието? В паспорта на горелката GP20+ виждам разход от 5.3kg/h при номинална мощност и 3.6kg/h в отоплителна инсталация. Това означава ли, че ще работи 24h в денонощието и ще изразходва по 3.6kg/h?
LazarGanev - "Велик майстор"
Колко време ще работи зависи най-вече от топлозагубите на жилището
filmatoplo - майстор
Виадруса има слабо КПД , в комбинация с пелетна горелка има голям разход , сравнен с триходов стоманен от рода на Дакон,Юнкерс,Бош,Будерус, може и Опоп.А Ератовска горелка купи от последния им модел с модулацията. :wink:
digitalpr - специалист
Можеш ли да ми кажеш, кой точно е модела?
digitalpr - специалист
Мислите ли, че ще даде реално някаква икономия? Горелката е модел тази година и няма как да събера мнения. Цента е около 300лв отгоре, спрямо предната.
filmatoplo - майстор
Точно тази е горелката -и да ,ще даде икономия спрямо по -стария модел горелка , но със стоманен триходов котел ефекта ще бъде максимален .
digitalpr - специалист
Котела е VIADRUS U22, с това разполагам. Ще има ли значение при него?
VLADO66 - майстор
Ще стане, само че колегите от форума да ти обяснят какви плочи и къде се слагат.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: