Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
CnapKu - специалист
Става въпрос за басейн от тези надуваемите с 5 метра диаметър - събира около 15-16 кубика вода (до колкото помня).
Въпроса ми е колко да е дебела плочата и колко цимент ще отиде за 5х5х0,? метра.
Това ще тежи доста отгоре, освен камъни и арматура или стара ограда какво мога да сложа?
Благодаря предварително! :?
housedoktor - майстор
Моят съвет е да се допиташ до професионалист и да се погледне на място.
imarh - специалист
10 см в земята и 5 над нея. Камъни и арматура. Аз така направих и няма грешка.
Много е важно нивелирането и гладката замазка отгоре с циментовото мляко.
Цимент мисля, че отидоха 6 торби за 3.5 на 3.5 метра.
(Нямаш нужда от никакви професионалисти. Нищо сложно няма. Натоварването е статично и даже арматурата не е задължителна)
CnapKu - специалист
Главно заради това заравняване го правя, защото на земята каквото и да правя все е на криво.
Чудя се само дали тая тежест ще я издържи, иначе го започвам :)

По 25 килограма или 50 са били торбите ?
професионал - специалист
imarh написа:
10 см в земята и 5 над нея.
А ако тия 10 см. ги напълниш с пясък и го заравниш?Хем ще ти е мекичко дъното. :? (отливането на бетон без армировка е леко несериозно начинание, предразполагащо към повторни начинания от същия род :-D )
CnapKu - специалист
И аз за това се двоумя .. въпреки, че до сега не мога да го заравня толкова добре. С пясък може и да се получи :?
imarh - специалист
CnapKu написа:
Главно заради това заравняване го правя, защото на земята каквото и да правя все е на криво.
Чудя се само дали тая тежест ще я издържи, иначе го започвам :)

По 25 килограма или 50 са били торбите ?
По 25 кг. Но над 30% от пълнежа бяха едри и плоски камъни а армировката беше мрежа от ограда със стъпка около 5см.

С пясъка нивелирането ще ти е временно и по-неприятното е че на всяко влизане в басейна ще вкарваш много пясък и буклуци в него.
eddie_92 - напреднал
професионал написа:
imarh написа:
10 см в земята и 5 над нея.
А ако тия 10 см. ги напълниш с пясък и го заравниш?Хем ще ти е мекичко дъното. :? (отливането на бетон без армировка е леко несериозно начинание, предразполагащо към повторни начинания от същия род :-D )
Съгласен съм с колегата. :) Ако не искаш след време да ти се напука (а това неизбежно ще се случи, ако не я подсилиш!), армирай бетоновата настилка с армировъчна заварена мрежа "ф3" (продават я по складовете готова навита на рула). Дебелината нека да е до 8-10см, не повече. Може да го направиш и без вкопаване в терена (естествено ако не си на наклонен, ако е така кажи да ти дам съвет), изчистваш и подравняваш колкото е възможно и постиляш найлон (с цел земята да не попие от водата и циментовото мляко, инак ще се запознаеш с чудото "съсъхване" и неизбежните го последвали напукваня). Друг вариант е да направиш 2-3см. слой от пясък, или да изпълниш тънка замазчица от ЦП р-р. Избирай си. При полагане на същинската настилка първо си пусни "пилета" с които ще определиш нивото и хоризонталността на настилката. :)
VLADO66 - майстор
Може да го направиш като изкопаеш един бел,запълниш и изравниш с пясък и отгоре може да сложиш искуствена трева с по-дълги стръкчета.Така или иначе дъното не е хубаво да легне на голия бетон.
nautilus33 - майстор
вт май 08, 2012 10:34 pmimarh написа:
Много е важно нивелирането и гладката замазка отгоре с циментовото мляко.
Как точно става заглаждането, понеже така и не намерих клипчета, да го видя нагледно? Разбива се цимент с вода, с консистенцията на боза, и се залива с него вече дръпналия бетон ли? После с мистрия или дървена пердашка се заглажда? Че утре ме чака същата процедура поизливане на плоча за басейна :)

Тема "Изливане на плоча за басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: