Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
johnity - напреднал
Здравейте. Имам въпрос как да направя следните диаграми дадени на снимка 1 и 2 със стойности на снимка 3. Мъчих се да ги построя но не успявам да ги докарам в това положение. Ако можете помогнете моля.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (56.42 KиБ) Видяна 3089 пъти

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
Gnus - специалист
Според мен са малко смесени бар-диаграма със серии от данни и обикновена времедиаграма.
Моят съвет е да напишеш всички данни за М линейно в една колона (напр. 55.42, 32.6, 55.42, 17.2 и т. н.)и това да ти е оста У и да направиш една колона, в която да сложиш времената за оста Х.
torbalan - Дървен философ
разгледай скриншота...

Прикачен файл

Untitled-1.gif
Untitled-1.gif (46.56 KиБ) Видяна 3059 пъти
johnity - напреднал
torbalan - нещо такова трябва да се получи. Можели да обясниш по подроно ?
Е, то кво има да се обяснява...

В лявата колона са ти времената, а в дясната - стойностите.
За да се получи вертикален скок - въвеждаш две стойности в едно и също време.

От скриншота се вижда къде трябва да цъкнеш, за да използва ексела времената по хоризонталната ос...

По подразбиране е избрано Automatic.
johnity - напреднал
Немога да го разбера - на 2007 Word - не ми се получава нещо :(
Това е което получавам постоянно и преди да попитам тук - незнам как да го направя тоя вертикален скок.

Прикачен файл

Untitled.jpg
Този тип графики обикновено се правят в ексел, а не в уърд (макар, да подозирам че разлика надали има).

Избери типа на графиката да е линия... После избери по оста Х да е времето, което си въвел в едната колонка и виж какво ще се покаже...

Не случайно съм ти показал скриншот с данните. За да имаш вертикален скок - за един и същ момент от времето трябва да имаш две стойности.
johnity - напреднал
Както и да е - немога да го разбера.Не ми се получават работите. Правил съм графики много пъти но от тоя тип досега не съм правил и затова можеби немога да разбера как става. Благодаря все пак. :)
по оста Х ти е времето...

от 0 до 1.53 по У имаш стойност 100 - първата хоризонтална линия, тя е описана в първите два реда...
за да падне вертикално до 50 в същия момент от време добавяш втората стойност - демек въвеждаш за 1.53 стойност 50 - това е третия ред...
и т.н. :)

за да ползва ексела по оста Х времената въведени в лявата колона - виждаш от скриншота къде съм цъкнал...

Тема "Как да направя диаграма на Exel" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: