Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
iavord - специалист
За тея бройки най-удачно ми се вижда да си вземеш една биметална корона за 30-тина лева.
Със шишарка ( конусно свредло ) съм дупчил ама на големите диаметри си е малко зор... отделно, че трябва да е хубава (скъпа) иначе на третата дупка почва да маже метала.

Иначе, понеже ние правим табла имаме едно такова:
Изображение
Ако беше от Варна можеше да измислим нещо...
PLOCHKATABG - специалист
Дали няма да стане със зеге ?
sparow - специалист
Колега,с моя майстор правихме едни дорници точно за такива табла.
ще видя като ходя да ги снимам.Подобно е на замба,но се фиксира и отдолу да не мачка ламарината,дорника се набива в хидравлична преса.Само ако ползваш тоя метод си слагай тапи за уши,че на 3-4дупки вече те болят яко ушите..
lubomirlz - специалист
Колеги благодаря ви за интереса, доста съвети има за боркорона за метал и може би ще търся такава.
alexpet - напреднал
Естествено боркорона за метал. Има си такива с диаметър Ф22. Стават идеални отвори. Продават ги вече навсякъде. Хубавите "шишарки" започват от 150 нагоре. С бургия "циганка" трябва настолна бормашина.
mirk - майстор
Ей тия са царе направо http://hypersegment.hit.bg/produkti.html
С боркорона монтирана на флексче пробиха лист стоманена механична ножовка :shock: разгледай им клиповете има страшни изпълнения.
lubomirlz - специалист
Днес пак трябваше да дупча табла та се сетих за темата. Работата от преди две години та и тази днес се свърши с биметални боркорони на Alfra :prost:
zimel - специалист
Любо, металните табла ги пробивам с биметални боркорони от този тип:

http://www.kammarton.com/lang_bg/branch ... d=48&id=72

Пробивал съм отвор с фи 20 в 25 милиметрова ламарина за по-малко от 5 минути с такава боркорона.

Нещо уникално е в сравнение с пробиването на голями отвори със свредла.

Имат голям избор от диаметри, използвам за профи работа предимно на фирмата BACHO , от време - на време ползвам от местната железария и едни немски в червено боядисани ( не помня фирмата) , ама те са по- закалени и лесно се чупят зъбците, иначе стават.

Другият магазин, който продава тези инструменти е ПРОФС.
lubomirlz - специалист
Благодаря, за сега дупча с Алфра, като се износят ще ги пробвам и тези които препоръчваш :)
друмчо - специалист
Привет!
Да споделя и аз.
Пробивал съм отвори в ламарина от стомана и с по-големи отвори с диаметър до 30мм, със свредло за метал, заточено, както по горе казано/като боркорона/, с ръчна ел. пробивна дрелка с регулиране на оборотите, за по големи отвори използвам борщанга.

Тема "Пробиване на отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: