• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STO-YAN - специалист
Да бе загазват......Сигурно си викат на ум "разхвърляй мама, разхвърляй" [-o<
stiv1961 - майстор
Адаш, казах го образно, бе :-D , на думи ги правим да ,,умиргат" и след две-три мастики........,,живей, ма" :-D :-D :-D
colyo - специалист
Нямаш идея колко си прав:))) Без пепелник от консерва, тел и криви пирони не става :)))) ..........забравих майката :))))Навремето работих с италианци и голям зор беше да им обясня , че без майката нищо не става :))) Една сутрин заварвам единия да мъчи гайка на терсене място и само "кацо" и "порка путана". Казвам му: чакай сега, кажи майка ти мръсна и гайчица смотана:))) Повтаря нашия като папагал и.....чудо, гайката се зави:))) Няма да ти казвам какво се чуваше около италианската агитка от там нататък :))) Половината от тях я прекръстиха на маСката , но пак вършеше работа :)))
mladkal - майстор
colyo написа:
Здравейте на всички :)))) Много коментари ми се искаше да направя, но като видя , че поста е от преди доста време се отказавм. Изтеглих няколко американски списания в ПДФ за домашни майстори. Е тези са извънземни в сравнение с повечето от нас. Обзавеждането в гаражите и работилниците им е по последен шамар на модата а на тема инструменти.......нямам думи(никой път няма да ги стигнем). До тук видях много идеи за обзавеждане на майсторски кът, но за малко от тях мога да кажа , че са удобни и приятни за работа. Вярно всеки се простира според възможностите и е по-добре да притежаваш китайска "пръчка" под ръка, отколкото марков инструмент в магазина. Имам приятел със сервиз, оборудван с.........от пиле мляко.......и прясно и кисело:)))) и от него съм хванал тертип, че е много по-добре да се работи на чисто и спретнато място. В момента строя къща и с жената сме се "разбрали"(просто и съобщих, щото иначе нямаше да се разберем) едната стая да ми остане поне на първо време за работилница. Все още не съм си довършил работната маса, но ще кача снимки в скоро време. Апропо пак от американците смятам да взаимствам една хубава идея. Много често ръчните им дърводелски инструменти са вградени в работната маса и и се ползват като настолни , а при нужда се вадят, та и аз мисля така да си ги навържа. Успех на всички и очаквам да видя повече "аптеки" по мазета и гаражи.
Я вземи и ми пусни тези ПДФ файлчета на пощата, че са ми любопитни. Предварително благодаря. А относно "аптеката" ще почакаш, щото сега все още ми е сезон и само тъпча кочинката в гаража...Като се позастуди и се поспра-ще реализирам разни идеики, ще снимам и ще дискутираме отново...
Желая успехи в твоите майсторски начинания.
Младен-Стара Загора
Mitkoasd - специалист
Малко да пораздвижа темата със снимки от моята домашна работилница:
Изображение
Изображение
colyo - специалист
Малко и от мен. За момента жената ми е отпуснала една стая в новата къща за работилница и аз без да губя време я пооборудвах. Интересното е, че като изпразних едната секция на вградения гардероб запълних стая 5 х 6. Изпаднаха ми няколко стелажа от един фалирал магазин и аз направих още един от остатъчни материали. Спретнах си настолно циркулярче и започвам малко по малко да да си сглобявам мебелировката за първия етаж. Прилагам малко снимки снимани по различно време.

ПП: Младкал-угере :)) Не съм видял, че си писал след предния ми пост. Много са големи за електронна поща ПДФ-четата по 50 - 60 МВ едното. Доскоро седяха в Замундата. Пробвай в търсачката : "Finewoodworking".
Отделно сега разглеждам обстойно http://www.instructables.com/id/The-Sma ... the-World/ и трябва да ви кажа, че има много приятни и лесни за изпълнение идеи.
Krass - майстор
Mitkoasd, ДЕВЕТ чука и една тесла :shock: :prayer:
shotik - майстор
Krass написа:
Mitkoasd, ДЕВЕТ чука и една тесла :shock: :prayer:
Че какво чудно е това ,моите чукчета и чукове са поне 11 и две тесли ,три брадви ?
Mitkoasd - специалист
Ако позволиш да те поправя: Чуковете са 10 - просто единият не е на мястото си а теслите са 6 - останалите са наточени и точкувани от ковач който вече не работи и стоят на склад. :supz: :supz: Колегата Colyo има абсолютно същото зеге като мен от което нищо хубаво не съм видял! :-D :-D
colyo - специалист
Предното ми беше Agoyama и бях много доволен от него, докато комшията не го потроши с касата на една врата. Счупи му основата и 2 пъти ми я заваряха, но пак се чупеше. Това беше на промоция в Метро заедно с електрическа отверка за 45лв и се подведох. Отверката е уникална има душа като на 12В винтоверт, но към зегето имам малко забележки. Много дъски е нарязало(покрив 150м2, дюшеме 100м2 и сигурно 2-3 кубика други дъски)и не спира , но бяга надясно и ме дразни. Ползвам го само за груби разрези. Отскоро съм горд собственик и на акумулаторен циркуляр и все по-малко ще го ползвам.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37

Тема "Майсторски кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: