• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasko12345 - специалист
Батерията на зек е много луда стига сте се джачкали само дето нямам пари в момента иначе веднага си купувам.
ludiagsm - специалист
Вчера купих хол сензори и вече колелото на моя колега е ок :). Остава ми да оправя проблемния контролер .

Конрадския мотор върви и ускорява много добре с 48в 30ампера контролер.
gotiniq7 - специалист
zec ingenering, имаш ли 48в/15ач батерия,и на каква цена.
zec ingenering - специалист
Себестойността на енергията използвана в съвременните електромобили е един основен и много важен компонент определящ ефективността на всяко електр. превозно средство. Това е и една от основните теми, дискутирана във всички работни срещи в които участвам в тази връзка. Конкретната цифра, често споменавана напоследък е около 0,6 $/Wh. Това е и цената към която аз предпочитам да се придържам, макар и това да е доста трудно, имайки предвид ниският стандарт в България и изключително малките количества продажби, недостатъчни за поддържане на нормална търговска отстъпка.
Цената на акумулаторите за ел. велосипеди е подобна, като леко варира в зависимост от типа, качеството и гаранцията предлагана от съответният производител.
Аз предлагам масовият пакет 370Wh на 350лв., същият може да е на цена от 390лв. в специална кутия и допълнителни аксесоари към нея (напр. модел “frog”).
Конкретно на питането за 48V/15Ah (впрочем, това е доста сериозен капацитет) - нямам на склад. Сигурно разбирате, че вариациите по напрежение, капацитет, форма на кутията, тип химия са толкова много, че е невъзможно поддържането на склад, особено на по-екстремните модели. Възможни са доставки на всичко, разбира се с известно завишение на указаната по-горе препоръчителна цена.
С удоволствие ще отговоря на всички на „лични” или на имеил: lorion_v@abv.bg или office@zecotec-bg.com
gotiniq7 - специалист
Доколкото се вижда от снимката на една от батериите, 37в/10ач е съставена от 20 елемента 3,7в/5ач. По мои сметки за 48в/15ач ще са нужни 39 елемента. Това са 2 батерии 37в/10ач, остава само BMS и зарядно
Да, точно така е. Клетките са са 3,7V/5Ah. За 48V/15Ah трябват 13х3=39бр. С такъв акумулатор би трябвало да изминете около 70км без педали и например 100км с периодично подпомагане. При 600 такива цикъла това прави 42 000км. Ако не правите пълни цикли, а например 50% (изминавате 35км) циклите са 1200, а сумарно км. са същите.
Ами надявам се точно с такава батерия 37v/20Ah автомобила на отбора на ТУС да измине по улиците на Амстердам някъде около стотина км. Не съм участвал в изчисленията (само доставям батериите и зарядните), но искрено се надявам да са верни и да успеят. Като се замисля обаче с какво ще се представят Американските университети и Германските например…….не знам. Важно е все пак да се участва и да се придобива опит. Абе всички знаем как стават нещата с много пари, номера е да го направиш с малко пари, а ако е съвсем без пари – евала! Е това го можем само тук в България! :2thumbs:
Прикачен файл:
E-Car_1.jpg
E-Car_1.jpg (51.86 KиБ) Видяна 4230 пъти
Прикачен файл:
E-Car_2.jpg
E-Car_2.jpg (47.43 KиБ) Видяна 4230 пъти
ludiagsm - специалист
Поредното , на колега ,36 волта 250 вата с планетарен редуктор:[URL.=http://ludiagsm.snimka.bg/ex periment/elektrovelosipedi.607575.27188353]Изображение[/URL]
ludiagsm - специалист
zec ingenering написа:
Ами надявам се точно с такава батерия 37v/20Ah автомобила на отбора на ТУС да измине по улиците на Амстердам някъде около стотина км. Не съм участвал в изчисленията (само доставям батериите и зарядните), но искрено се надявам да са верни и да успеят. Като се замисля обаче с какво ще се представят Американските университети и Германските например…….не знам. Важно е все пак да се участва и да се придобива опит. Абе всички знаем как стават нещата с много пари, номера е да го направиш с малко пари, а ако е съвсем без пари – евала! Е това го можем само тук в България! :2thumbs:
Прикачен файл:
E-Car_1.jpg
Прикачен файл:
E-Car_2.jpg
това возило е супер ,
Мисля че мой приятел го е карал по участия Дилян Пенчев :)
Тази Година Състезанието ще е в Ротердам (не в Амстердам, извинявам се).
http://www.shell.com/home/content/ecoma ... ts/europe/
Автомобилът беше завършен едва онзи ден и засега има само няколко обиколки пред НДК. Реално още не е тестван…….! Както винаги всичко правим в последния момент. :?
Прикачен файл:
E-Car_3.jpg
E-Car_3.jpg (64.83 KиБ) Видяна 4172 пъти

Прикачен файл

E-Car_4.jpg
E-Car_4.jpg (58.73 KиБ) Видяна 4172 пъти
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61