Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
SongBird - специалист
Здравейте,

Предстои ми да монтирам въпросната батерия. Проблема е, че с батерията не дойде инструкция за монтаж, а от ТЕКА България се опитаха да ме убедят, че такава не съществува. С две думи сам съм.

Ето снимки. На едната съм сложил и номера, че да знаем за какво говорим(само я зумнете, че не се виждат).

Така ми ги нареди един приятел. Мивката е между едно и две, нали? Засега имам само още два въпроса май. Първо, номера 3 и 4 така ли трябва да са обърнати наистина? Особено номер 3 ми стои малко странно. Второ, във характеристиките на батерията пише "Ограничител за топлата вода", което така и не разбрах какво е точно. Най-близкото е номер 7 на снимката, който е клапан и пропуска само от едната страна (като подухна в него). Там ли ще да му е мястото? Някак си не ми харесва там...

Мерси!

Поздрави,
Георги
-Тони- - специалист
Номер 3 е на обратно. 4 не се вижда добре, но трудно ще го сбъркаш. Важното е да оставиш място душа да се движи свободно. Другото е така.
Каналски - специалист
М'даааа за Смесител с цена над 200лв е странно недоокомлектоване ! В Интернет не успях да докопам, инструкция за монтаж ... мисля че модела е TEKA VTK 938 Chrome.
# За мен №3 е когато се монтира към тънка плоскост, примерно метална мивка, и е наобратно ...
# "Ограничител за топлата вода" е най-често нагласяема пласмасова джаджа под капачката на Ръкохватката, механично ограничава обхвата на движение на Ръкохватката. Примерно никога да не може да пуснеш само топла вода или пък максимално отворен. Обикновенно е за Предпазване или Икономия. Често с цел конкуретна цена, не го слагат фабрично и е предмет на допълнително платен Аксесоар :)
# Възвратната Клапа си е задължително препоръчителна
# Трябва да има и една тежест на маркуча към изваждащата се част ...
SongBird - специалист
Понеже се оказа, че трябва да удължавам меките връзки, как е правилно да се направи? Аз взех две мъжко/женско 3/8ми меки връзки и смятам просто да го снадя, има ли някакви опасности свързани с това?
facho - напреднал
SongBird написа:
Понеже се оказа, че трябва да удължавам меките връзки, как е правилно да се направи? Аз взех две мъжко/женско 3/8ми меки връзки и смятам просто да го снадя, има ли някакви опасности свързани с това?
Ами след време може да замине уплатнението
но при меките връзки може и да се спука маркуча преди да заминат уплатненията :lol:
VLADO66 - майстор
Няма опасност стига при монтажа да не усукваш меките връзки и внимавай какви купуваш.
SongBird - специалист
VLADO66 написа:
Няма опасност стига при монтажа да не усукваш меките връзки и внимавай какви купуваш.
Aми не знам как да внимавам. Всичките са ми еднакви на мен... Взех някакви от Masterhaus, дано да не се разпаднат...

Тема "Монтиране на стояща смесителна батерия TEKA Vita K 938 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: