torbalan написа:абе вие акаунти нямате ли си?Всъщност съвсем различна е причината да не го обичам. ДА ще си намерят фирма която да им продаде дори и най-безплатната ОС и то на космическа цена.
администратора ви неграмотен ли е или е трети клас?
почвам да разбирам защо не обичаш уинодоус...
stivemaster, проблема с кинтите няма нищо общо с операционните системи
каквато и операционна система да дадеш на държавната администрация - пак ще намерят начин да удавят едни пари, дето никой няма да им виде края...
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
danaildr
- специалист
284 мнения в "Linux vs Windows"
SHADOWAWS
- специалист
Тествал съм много Линукс ОС, даже и VS LINUX съм го разцъквал преди около 1-2 месеца - добри вчепатления имам от него, Евала за трудът на твоя френд!
Имам един въпрос към пишман специалистите на джамовете: Я някой от вас да ми каже как да си направя на ХР от двоен на еденичен клик....както е в Пъпи Линукс примерно?
Ако може и с картинки, че ние феновете на Линукс сме малко тъпички и не сме свикнали с графичния режим. 
Имам един въпрос към пишман специалистите на джамовете: Я някой от вас да ми каже как да си направя на ХР от двоен на еденичен клик....както е в Пъпи Линукс примерно?

montoya
- майстор
SHADOWAWS написа:Тествал съм много Линукс ОС, даже и VS LINUX съм го разцъквал преди около 1-2 месеца - добри вчепатления имам от него, Евала за трудът на твоя френд!Не съм специалист, прост любител, но мястото е същото и при седмицата
Имам един въпрос към пишман специалистите на джамовете: Я някой от вас да ми каже как да си направя на ХР от двоен на еденичен клик....както е в Пъпи Линукс примерно?Ако може и с картинки, че ние феновете на Линукс сме малко тъпички и не сме свикнали с графичния режим.
Контрол панел-опции на папките, разгеле съм на работа та имам и двата уиндоуса под ръка

П.С Това не важи само за папките, а и за всички файлове
svetliopi44
- Чирак...
Момчета, тези който използвате Линукс.
Ще си поръчам доставка на един мини комп , но той върви само с Линукс.
Кажете ми какво и от къде да си сваля и да му сложа... никога не съм работил на Линукс.
Ще го ползвам предимно за филми,клипове музика и нет... искам нещо просто с графична среда като за малоумен...
Процесора и РАм паметта са му малки , горе долу се равняват малко над Пениум 2
С колокване може да го докарам на 800Мхz процесора.
Ще си поръчам доставка на един мини комп , но той върви само с Линукс.
Кажете ми какво и от къде да си сваля и да му сложа... никога не съм работил на Линукс.
Ще го ползвам предимно за филми,клипове музика и нет... искам нещо просто с графична среда като за малоумен...
Процесора и РАм паметта са му малки , горе долу се равняват малко над Пениум 2
С колокване може да го докарам на 800Мхz процесора.
svetliopi44
- Чирак...

Предполагам, че ще е полезно и на други хора.

danaildr
- специалист
torbalan написа:ми като е друга причината - давай адекватни примери, а не се излагай като кифладжия без кифли...Причините са много. Главно философията "купи си го, а ако не ти свърши работа ние ще ти го дооправим, за което ще си платиш пак".
После нуждата от антивирусен софтуер, после необходимостта да си пазиш дисковете с драйверите за всички устройства (видеокарти, дъно недай си боже да имаш някой скъзи контролер), после идват проблемите с настройки набутани на невъобразимо закътани места ... После невъзможността да настроиш различни резолюции на екрана за отделните потребители (не съм пробвал при седницата как е ... а скоро чух за някакъв софтуер който го можел това за ХР).
Другото което не ми харесва е че трябва да чакам да ми "зареди всички картинки" за да почна да работя. Дразнещ проблем за мен е , че ако сега поискам да си инсталирам програмка на домашния компютър, при уиндоус ще трябва да ползвам някакъе VNC или TeamViewer за да го направя, това води до бавене, ако връзката е по-бавна ... при линукс този проблем отсъства, имам възможност да инсталирам програмите отдалечено без да товаря връзката. И още много дребни неща. Сега знам какво ще ми отговориш ........ ще ми изброиш решение за всеки от проблемите. Наистина решаването им не е толкова сложно но иска допълнително четене. А до колкото разбирам, според вас точно допълнителното четене е най-големия проблем на линукс (за повечето хора).
SHADOWAWS
- специалист
ПИИИИИЧОООООООВЕЕЕЕ СПРЕТЕ! джама не го купувате, КУПУВАТЕ правото да го ползвате ВРЕМЕННО! Не знам как се внедряват тука клиповете от тубата иначе ще постна няколко и модератор да ги нагласи да се гледат дирекно моля!
Ето едно клипче http://www.youtube.com/watch?v=we2qfzvVh8Q
Ето и целия канал - хубаво е да го разгледате http://www.youtube.com/user/IvanVankov?feature=watch
Ае мерси довиждане лека нощ шукар тенкю вери мъч джамовете на парчета!
Ето едно клипче http://www.youtube.com/watch?v=we2qfzvVh8Q
Ето и целия канал - хубаво е да го разгледате http://www.youtube.com/user/IvanVankov?feature=watch
Ае мерси довиждане лека нощ шукар тенкю вери мъч джамовете на парчета!

stivemaster
- майстор
Много смешно да вземеш минилаптоп (сигурно Асус с Андрос линукс специално разработен за Асус и тестван на такава платформа) и да го изтриеш и да му цъфнеш "Щракбунто" линукс само и само да промениш нещо.
Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература