Така е, ако лаптопа пристига с предварително инсталиран Линукс. Ама ако е с FreeDOS?
danaildr написа:torbalan написа:ми като е друга причината - давай адекватни примери, а не се излагай като кифладжия без кифли...Причините са много. Главно философията "купи си го, а ако не ти свърши работа ние ще ти го дооправим, за което ще си платиш пак".
После нуждата от антивирусен софтуер, после необходимостта да си пазиш дисковете с драйверите за всички устройства (видеокарти, дъно недай си боже да имаш някой скъзи контролер), после идват проблемите с настройки набутани на невъобразимо закътани места ... После невъзможността да настроиш различни резолюции на екрана за отделните потребители (не съм пробвал при седницата как е ... а скоро чух за някакъв софтуер който го можел това за ХР).
Другото което не ми харесва е че трябва да чакам да ми "зареди всички картинки" за да почна да работя. Дразнещ проблем за мен е , че ако сега поискам да си инсталирам програмка на домашния компютър, при уиндоус ще трябва да ползвам някакъе VNC или TeamViewer за да го направя, това води до бавене, ако връзката е по-бавна ... при линукс този проблем отсъства, имам възможност да инсталирам програмите отдалечено без да товаря връзката. И още много дребни неща. Сега знам какво ще ми отговориш ........ ще ми изброиш решение за всеки от проблемите. Наистина решаването им не е толкова сложно но иска допълнително четене. А до колкото разбирам, според вас точно допълнителното четене е най-големия проблем на линукс (за повечето хора).
толкова глупости на куп рядко съм виждал изписани...
дори няма смисъл да ти отговарям, защото очевадно не си ползвал уиндоус или пък ако си го ползвал - грам не си пробвал да четеш нещо от хелповете...
абсолютно продължаваш в стил кифладжия без кифли...