• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
emko - напреднал
Батерията на юпс няма никакво напрежение.Зарежда си като е включен в мрежата.Отворих капачето на батерията,няма никакьв електролит.Мисла че за 3 години се е испарил.Ще потьрся някой сервиз за акомулатори да ми дадат електролит.За автомобилите трябва да е 1.25 гьстота.Много са ми скьпи 12v\12Ач-50лв.За сега сьм извел + и - и един акумулатор от кола 55Ач.
MrMurdjo - майстор
Тези акумулатори са с желеобразен електролит, да не текат. И просто си имат живот. Нищо няма да постигнеш с опитите.
Резервни акумулатори за UPS се продават на много места, включително и във фирмите, които предлагат такива устройства или в магазините за електронни части.
bip - специалист
Миналия ден като дръпнах кабела на UPS-а от контакта и компютъра изгасна веднага. Дори секунда не остана включен. Днес замерих акумулатора и показва 11,57 V. Дали си е отишъл? 9Ah е. Сега ще го включа да се зареди без товар да видим до колко ще се качи напрежението.
hidrazin - майстор
Глупости, тоя акумулатор е натоварен само когато спре тока.
С една дума винаги се зарежда ненатоварен.Има два варианта или UPS-а не го зарежда или си е
заминал, което е по-вероятно.
:partyman:
Subsa - специалист
9AH ли?
Каква марка, предполагам какъв размер е, големите марки правят 7AH в този корпус.
hidrazin - майстор
Каквато и марка да е си е заминал.Ти за кой акумулатор точно питаш?
bip - специалист
UPS-а е INFOSEC 1000 XPe Office Pro http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40915
Батерията не запомних каква марка беше, като го отварях. Гледам, че има за ~34 лв. такива, и явно трябва да си взема една. Размерите ѝ са около 15 x 6,5 x 9 см.

Мислех си да не би при скорошните бури някоя мълния да е стоплила електрониката, но тя май си работи добре. Просто батерията свършва за няколко минути без да е включен товар към нея, а включа ли нещо - изгасва веднага.
Subsa - специалист
Така така, измери зарядното да не зарежда с 14.4V и повече...
И нова за вземеш, ако я презарежда за около година пак ще се наложи да даваш пари.

Долей само дестилирана вода, капацитета се връща, но мноого малко. Недостатък, е че гумените капачки плиокат и хвърчат понякога при зареждане.
Ако батерията загрява при зареждане, на белканто.
hidrazin - майстор
Комшу, това с доливането на дестилиране вода е ялова работа.Гелов акумулатор като умре си е за последно.
Те това е проблем и на СОТ-аджиите.На централите им акумулаторите рядко издържат повече от 1-2 години.
Проблема при тях, както и при UPS-ите е че не се ползват.Стоят винаги заредени и не им се прави цикъл
разряд-заряд.Аз моя UPS на охранителната задължително го оставям поне един път в месеца да се "изпразни"
напълно.Това спомага за по-дългия живот на акумулатора.Пример - колите.Който си кара редовно колата
обикновено няма проблеми с акумулатора дълги години.Пък и това е препоръчително от всички производители на акумулатори.
Дано съм бил полезен.
zmiori - специалист
За СОТ- батериите нее баш така. Ако са батерии от "сой" просто си работят имал съм батерии които са се предавали след "само" 6-8 години. Но има и такива дето едва изкарват година. Преди около година отворихме батерии от стари СОТ- централиработили по около 3-4 год. и вече не "стават" от акумулатора на колата изтеглихме със спринцовка електрололит и напълнихме старото акумулаторче и го сложихме на зарядното. След зареждането му боднахме еда лампа от фар на кола. искара почти час. батерията бе 12В 7 А/ч а товара/ лампата/ 4,5 А.
  • 1
  • 2

Тема "Батерия за ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: