Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Стефко - специалист
Не намерих подходящия раздел, затова ще попитам тук. Някой виждал ли е тоя изрод/ мутант / от снимката, и знае ли какво представлява. Прилича на муха и на мравка едновременно, но не е нито едното, нито другото. Има криле, лети и подскача. Черно на цват е, и с големината на муха.

Прикачен файл

P5130003.JPG
P5130003.JPG (62.17 KиБ) Видяна 2353 пъти

Прикачен файл

P5130001.JPG
P5130001.JPG (58.23 KиБ) Видяна 2379 пъти
Последна промяна от Стефко на нед май 13, 2012 5:58 pm, променено общо 1 път.
Subsa - специалист
Да, но и аз не знам какво е.
Безобидно ми се струва, само да не снася яйца под кожата, нали :)
inspo - майстор
Поразрових се малко из гуглето и излезе това ЛИНК
Същото ли е, че на снимката не се вижда добре?

http://en.wikipedia.org/wiki/Evaniidae
fox_vt - майстор
:lol: :lol: :lol: хахха на първата снимка гледам и търся по отсрешните блокове някъф изрод пък то кво било безобидно е.
inspo - майстор
Сега попрочетох малко за него. Водят го някакъв вид оса и не само че не е вредно ами дори е полезно.
Защото паразитирало по хлебарките като снася своите яйца в техните...
Стефко - специалист
inspo написа:
Защото паразитирало по хлебарките като снася своите яйца в техните...
Това означава ли, че след излюпване хлабарките ще започнат да подскачат и хвърчат?
inspo - майстор
Хлебарката няма как да се излюпи защото този мъник се изхранва с яйцето и..
Ако си го разпльокал на стената си унищожил един враг на хлебарките :axe:
Бат Иво - специалист
fox_vt написа:
:lol: :lol: :lol: хахха на първата снимка гледам и търся по отсрешните блокове някъф изрод пък то кво било безобидно е.
..........и гледам некаква полегнала антена на отсрещният блок , търсейки изрода който клати и поваля антени! :weedman:
Chefo77 - майстор
Хаха
Това животинче, адаш, е едно от най-коравите създания, които съм се опитвал да смачкам - нееднократно. Нещо като летящите мравки е, но има твърда хитинова обвивка и ако го настъпеш както настъпваш хлебарка или друг инсект, се съвзема след секунди и хуква пак. Трябва да изпука като го смачкаш.
Иначе не знам дали трепе хлебарки, но хапе жестоко, заболява те рязко и много боли и сърби след това.

Тема "Изрод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: