Здравейте. Предстои ми разкриване и покривне с нов дървен материал покрив на стара къща. Към нея има нова пристройка. Пуснати са колони дотгоре и ще се лее пояс който да обхване къщата и новата пристройка. Няма да има плоча на тавана. Проблема идва в това , че има и доста голяма тераса, която ще се покрие но естествено ще е само с дървен материял - пояс бетон няма да има върху нея. Моля за малко съвети как да скицирам самия покрив. Понеже ще го прави една бригатда от малцинствата и малко искам да съм подготвен..В момента мисля да действам по класическия принцип - диагонал, централен висок ПОП, от него до късите диагонали МАИЯ и слизане на едно ниво надолу - била към другите два края на къщата. Покрива ще е 4 скатен - затворен. Чудя се и с какво дърво да положа за легналите столици за поповете които ще лежат между два зида/ пояси на две стени..Като цяло материала съм го поизчислил по следнат схема. Столици по 12х12, ребра 6х12. Била 14х14. Поповете смятам направо да съединя 4х10 , че имам в повече стари греди. Отгоре ще се положи ламперия и паропропускливо фолио. Двойна скара / даже мисля да нарежа трупчета от летвите и да полагам само трупчета вместо вертикалите /. Керемиди мисля от Сръбските - Младост, водят се Марсилски и подобяват нашите стари български, капци Стралджа, имат и тройници и крайни..Това е в общи линии.
Пускам един приблизителен чертеж на пояса и изглед отгоре. Ако някой даде и някой друг съвет за по -добро разположение ..
едит: Притеснява ме терасата най вече. По чертежа се вижда че е около 3 метра. Искам попа там да е върху стената/ пояса на къщата и да пусна ребрата до столицата която ще е дърво върху 4 колонки 12х12. Дължината от 3 метра много ли е за ребрата. Ще са на 50 см . Има ли нужда от междинна столица. . / съжалявам може и да съм объркал някой термин,../
Благодаря ви предварително.
Пускам един приблизителен чертеж на пояса и изглед отгоре. Ако някой даде и някой друг съвет за по -добро разположение ..
едит: Притеснява ме терасата най вече. По чертежа се вижда че е около 3 метра. Искам попа там да е върху стената/ пояса на къщата и да пусна ребрата до столицата която ще е дърво върху 4 колонки 12х12. Дължината от 3 метра много ли е за ребрата. Ще са на 50 см . Има ли нужда от междинна столица. . / съжалявам може и да съм объркал някой термин,../
Благодаря ви предварително.
Прикачен файл
Pokriv.jpg (39.29 KиБ) Видяна 8744 пъти